Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Danes razglasitev zmagovalcev podjetniškega tekmovanja POPRI

DATUM OBJAVE 23. april 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na podjetniško tekmovanje POPRI, ki je letos potekalo po celotni državi, so se prijavili mladi iz različnih koncev Slovenije, skupaj kar 160 nadobudnih mladih podjetnih talentov. 42 srednješolcev in 42 študentov ter ostalih odraslih, v največjem številu pa so se prijavili osnovnošolci. Le-teh je kar 73. Nekateri izmed njih so v tem šolskem letu obiskovali 'Podjetniški eksperiment', podjetniške delavnice, ki jih je skupaj s partnerji organiziral Primorski tehnološki park za območje Goriške regije. Na njih so skupaj z mentorji razvijali podjetniške ideje, ki so jih prijavili na tekmovanje. Za prijavo na tekmovanje pa se je odločilo tudi veliko mladih iz celotne Slovenije, pri čemer najbolj izstopajo Ljubljana, Maribor, Koper, Kočevje, Ptuj in Novo mesto. Mladi so se prijavili s podjetniškimi idejami iz različnih področij, od arhitekture do avtomobilizma. Slednje dokazuje, da imamo v Sloveniji veliko mladih ljudi z različnimi zanimanji in znanji, bogato kreativnostjo in raznoliko inovativnostjo.

Strokovno komisijo sestavlja 11 članov. Kategorijo osnovnošolcev so ocenjevali Blaž Erzetič, Erzetich Audio, Mojca Stubelj Ars, Mini poliglotini ter Nastja Valentinčič Al-Bukhari, učiteljica ekonomije na Srednji ekonomski in trgovski šoli v Novi Gorici in Lara Brun, direktorica Mladinskega centra Nova Gorica. Srednješolce so ocenjevali Bojan Blažica, Posadi.si, Aleš Tankosić, profesor na Višji strokovni šoli znotraj Šolskega centra v Novi Gorici in Matej Zrimšek, zmagovalec 3. Startup vikenda Nova Gorica. Podjetniške ideje najstarejših tekmovalcev pa so ocenili Tomaž Jug iz podjetja Editor, Matija Klinkon, Ledluks in Aljoša Pavšič, Neptun Digital in Goran Miškulin, Spintec. Gre za uspešne lokalne podjetnike z znanji najsodobnejših podjetniških metodologij vitkega in agilnega podjetništva. Strokovna komisija, ki je izdelke ocenila po merilih za ocenjevanje POPRI, ne pričakuje, da mladi izdelajo načrt za podjetje. Glavni namen tekmovanja je spodbujati mlade k podjetniškemu načinu razmišljanja in jih naučiti osnovnih podjetniških veščin. Zaradi tega je pomembno, da ocenjevalci pri ocenjevanju nalog motivirajo in spodbujajo tekmovalce k nadaljnjemu delu in razvijanju njihovih znanj.

Trije finalisti iz vsake kategorije bodo javno predstavljeni na zaključni prireditvi, ki bo 23. aprila 2015 v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici. Takrat bo potekala razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. Nagradni sklad znaša 5.000 EUR.

 

Širjenje podjetnosti med mlajše generacije podpirajo tudi številne druge ustanove kot so občine, različna podjetja in celotno razvijajoče se slovensko start-up okolje. Eden izmed vidnejših podpornikov POPRI je Mestna občina Nova Gorica (MONG). "Kot soustanovitelji Primorskega tehnološkega parka, v MONG ves čas podpiramo njegova prizadevanja za vključevanje in izobraževanje mladih na področju podjetništva. Nadvse smo ponosni, da Primorski tehnološki park sodi na slovenskem nivoju med najambicioznejše promotorje podjetništva in kreativnosti med mladimi, kar se odraža v številnih uspešno izpeljanih izobraževanjih, start-up vikendih, projektih, svetovanjih in seveda v podjetniškem tekmovanju POPRI, ki se je v letošnjem letu razširilo na vso Slovenijo. Odziv je bil izjemen, kar me kot župana, ki verjame v potencial mladih, nadvse veseli. Čestitam vsem sodelujočim, kajti prav vsi so zbrali znanje, ideje in pogum, da so se prijavili na to tekmovanje. S tem so začeli nov val kreativnega in podjetniškega razmišljanja. Prepričan sem, da jih bo to opremilo z veliko spodbudo tudi za prihodnje delo. V mestni občini se zavedamo, da razvoj nujno zavisi od prebojnih, svežih in kreativnih idej in vem, da mladi to zmorejo. Zato jih bomo podpirali tudi v prihodnje'', pove župan MONG, Matej Arčon, ki bo vsem mladim tekmovalcem, staršem, mentorjem, članom komisije in ostalim prisotnim na zaključni prireditvi, namenil poseben pozdrav in čestitko.
                                                                                  

Več informacij:  Maja Rajer Obid, vodja POPRI, maja.rajer@primorski-tp.si, T=05 393 24 51

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti