Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Trajnostna urbana strategija – TUS Nova Gorica 2020

DATUM OBJAVE 26. oktober 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Kateri so ključni izzivi mladih v Novi Gorici? Ali strnjeno blokovsko stanovanjsko območje Nove Gorice z obstoječimi ureditvami zunanjih površin ustreza današnjim potrebam ljudi? Kako razumemo skupen javni prostor in čemu ga želimo nameniti? Imajo mladi v njem dovolj »prostora«? Ima obsežno območje ob nekdanji meji in železnici potencial za razvoj gospodarstva, turizma in s turizmom povezanih dejavnosti? Je lahko naš ključni izziv nekdanjo »železno« mejo spremeniti v prostor brezmejnosti, kjer se prepletajo dogajanja, ideje in tokovi?

Na ta in še mnoga druga vprašanja odgovarjamo v osnutku dokumenta "Trajnostna urbana strategija – TUS Nova Gorica 2020", ki je obenem tudi podlaga za pripravo izvedbenega načrta, v katerem bo Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z deležniki opredelila ključne projekte.

Mestna občina Nova Gorica je pristopila k izdelavi trajnostne urbane strategije, kot jo predvidevajo programski dokumenti Republike Slovenije za obdobje nove finančne perspektive 2014-2020. S pripravo in kasnejšim izvajanjem trajnostne strategije urbanega razvoja mestnega območja želimo izboljšati konkurenčno vlogo mesta v gospodarskem razvoju, kar pa zahteva kvalitetno in privlačno delovno in bivalno okolje, ki je kot lokacija dobro vključeno v prometne tokove, ima visoko dostopnost do storitev, je prilagojeno potrebam sodobnega utripa in upošteva zunanje dejavnike.

V pripravo strategije smo v posameznih delovnih fazah vključevali deležnike in zainteresirano javnost, in sicer z oblikovanjem delovnih (fokusnih) skupin ter posvetovalne - strateške skupine. V poletnem času smo izvedli delavnice na temo mladih in mladinske problematike, na temo urbanih sosesk in življenja v njih ter na temo degradiranega območja ob železnici. Poleg delavnic smo organizirali tudi sestanke po posameznih področjih ter intervjuje z gospodarstveniki iz Nove Gorice.

Pri pripravi strategije smo upoštevali načelo razvojnega partnerstva, kar pomeni, da smo vzpostavili sodelovanje s pristojnimi regionalnimi in lokalnimi javnimi institucijami in telesi, gospodarskimi in socialnimi partnerji, civilno družbo in nevladnimi organizacijami ter pri tem upoštevali načelo enakih možnostih vseh zainteresiranih skupin.

Strategijo si lahko ogledate v priponki:

Trajnostna urbana strategija Nova Gorica - TUS 2020


 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti