Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novogoriški župan Matej Arčon se skupaj z župani sosednjih občin protestno udeležuje današnje seje Državnega zbora RS

DATUM OBJAVE 18. november 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na skupni seji predsedstev Skupnosti občin Slovenije (SOS), Združenja občin Slovenije (ZOS) in Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) 16. novembra 2015 je bil sprejet sklep, da občine ne morejo pristati na ponudbo Vlade RS, da višina povprečnine v letu 2016 znaša 525 evrov na prebivalca. Za financiranje občin v letu 2016 je potrebnih najmanj 536 evrov na prebivalca, razlika do te vsote pa naj se, kot pravijo v omenjenih združenjih, zagotovi iz sredstev resornih ministrstev, ki so bila zadolžena, da znižajo stroške za delovanje občin skozi zakonodajne spremembe, pa tega niso storila. V omenjenih združenjih so mnenja, da šele v kolikor bodo ministrstva svojo nalogo opravila in skozi zakonodajne spremembe zagotovila realiziran prihranek, se lahko temu prilagodi višina povprečnine.

Župani se bodo ob 10. uri najprej zbrali na novinarski konferenci v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije v Ljubljani (Šubičeva 4), sledila pa bo protestna udeležba na seji Državnega zbora RS.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti