Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Za prijetno počutje na območju želežniške postaje v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 25. junij 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Območje ob železniški postaji v Novi Gorici je v zadnjem času doživelo kar nekaj pozitivnih novosti. V neposredni bližini v  objektu na nekdanjem mejnem prehodu na Erjavčevi ulici je Mestna občina Nova Gorica Društvu humanistov Goriške, Zavodu Kinoatelje - Šmihel, KUD-u KREA Nova Gorica in Društvu primorskih arhitektov predala v uporabo Carinarnico, v kateri že nastajajo nove kulturne vsebine. Gre za medkulturno središče oziroma stičišče sodobne kulture, umetnosti, zgodovine in humanistike med obema Goricama.

V prostorih novogoriške železniške postaje je Kulturni dom Nova Gorica v sodelovanju z AREA57/15, Zavodom za kulturo, izobraževanje in turizem Nova Gorica ter Kulturnim domom Gorica pred kratkim odprl Kulturno-informacijsko stično točko, ki tako prebivalcem obeh mest kot tudi ostalim obiskovalcem nudi informacije o dogodkih in znamenitostih v obeh Goricah ter v širšem goriškem območju.
    Pred kratkim pa je z železniške postaje Nova Gorica začel voziti avtovlak do Mosta na Soči. Avtovlak skozi bohinjski predor že povezuje Bohinjsko Bistrico s Podbrdom ter Mostom na Soči. Od nedelje, 12. junija, naprej pa se pot avtovlaka podaljšuje še od Mosta na Soči do Nove Gorice. Po tej progi vozi v obe smeri ob sobotah, nedeljah in praznikih med 12. junijem in 31. julijem ter 3. septembrom in 25. septembrom. Od 1. do 28. avgusta pa bo vozil vsak dan. Iz Nove Gorice ob 6.31 odpelje proti Mostu na Soči, od koder je mogoče nadaljevati pot do Bohinjske Bistrice. Z Mosta na Soči proti Novi Gorici pa se vrača ob 21.50.
    Novogoriška mestna uprava je vsem navedenim novostim dodala še eno: na območje novogoriške železniške postaje je namestila lesene klopi za oddih in bolj prijetno počutje obiskovalcev tega območja.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti