Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprtje CARINArnice - bivaka urbane kulture; četrtek, 15. 9. 2016, med 19. in 21. uro na nekdanjem mejnem prehodu na Erjavčevi ulici

DATUM OBJAVE 14. september 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Sicer locirana na bivšem mejnem prehodu Erjavčeva, ki je Goričane in Novogoričane ločeval toliko let, želi postati in obstati, kot vez med dvema državama, kulturama, mestoma, prijateljema in zakaj ne, zadihati isti zrak, misliti iste misli. Člani Društva humanistov Goriške, Društva primorskih arhitektov, Kulturno umetniškega društva KREA, Zavoda Kinoatelje in Zavoda Kinokašča so si v izziv in poslanstvo zadali postati prostor bivanja in ustvarjanja ubrane urbane kulture ter med seboj povezovati raznovrstne in raznorodne ustvarjalce, ki bodo v ožjem in širšem prostoru CARINArnice puščali svojo ustvarjalno sled in z njo opozarjali na edinstvenost goriškega prostora v kreiranju novih priložnosti in izzivov. Združenje petih organizacij je istočasno preplet literarnih, družbenih, scenskih, filmskih, multimedijskih in prostorskih navdušencev združenih pod istim imenovalcem zavedanja, ljubezni in ponosa do lastnega kraja. Društva bodo tako v stavbi bivšega mejnega prehoda Erjavčeva, obnovljene in predane v upravljanje iz strani Mestne občine Nova Gorica, izvajala pisane družbeno-kulturne vsebine namenjene širši zainteresirani javnosti.

Slavnostni trenutek odprtja CARINArnice želijo deliti s prijatelji, sodelavci, ustvarjalci, podporniki, vizionarji, radovedneži, nadobudneži in sokrajani, zato vabijo na skupno otvoritev, ki se bo odvila v četrtek, 15. 9. 2016, med 19. in 21. uro v prostorih CARINArnice. Kot zanimivost napovedujejo tudi pred-otvoritveni dogodek Urbanega vodenega sprehoda ob meji, ki se bo pričel pri CARINArnici ob 16. uri s predvidenem zaključkom ob 18.30 uri na istem mestu.

Nekonvencionalnost združenih organizacij in njihovo družbeno-kulturno ustvarjanje namigujeta na drugačno oz. nestandardno otvoritev, kjer pa ne bo manjkala zdravica z dobrotami lokalnih pridelovalcev. Vabljeni, da skupaj z njimi stopite v nov cikel »hiške na meji«, ki je svojo prvotno vlogo že zdavnaj prerasla!

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti