Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Slovesno odprtje nove športne dvorane Čuklja pri OŠ Dornberk

DATUM OBJAVE 21. september 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Pred dobrim letom dni, 1. septembra 2015, se je začela gradnja nove športne dvorane "Čuklja" ob OŠ Dornberk. Na takratni krajši obeležitvi ob začetku gradnje so ravnateljica OŠ Dornberk Dragica Vidmar, župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon in direktor SGP Zidgrad Idrija d.d. Igor Božič, skupaj zaželeli, da bi dela kar najbolje potekala in da bi se otroci in krajani z novim šolskim letom 2016/2017 razveselili nove telovadnice, ki so jo zares nujno potrebovali, saj so bile že kar nekaj let razmere za izvajanje pouka in športnih dejavnosti v njej neprimerne.     

Želje vseh so se uresničile, saj v četrtek, 22. septembra, ob 17. uri tudi uradno odpiramo novo športno dvorano, ki bo namenjena tako učencem šole kot tudi krajanom za različne športne dejavnosti in prireditve.

Vrednost celotne investicije znaša 3.093.674,00 milijone EUR z vključenim ddv-jem. Mestna občina bo od Fundacije za šport RS v letih 2016 in 2017 prejela sofinanciranje v višini 85.000,00 EUR, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa bo v okviru sredstev za sofinanciranje občinskih investicij Mestni občini Nova Gorica dodelilo nepovratna sredstva v višini 276.283,00 EUR. Preostali znesek bo krila mestna občina.

Naj spomnimo, da so bila pred gradnjo dvorane konec novembra 2014 zaključena pripravljalna dela v zunanjem delu investicije. In sicer je Cestno podjetje Nova Gorica zgradilo zunanje igrišče s podpornimi zidovi in namestilo podzemne komunalne vode. Leta 2015 je bila z družbo SGP Zidgrad Idrija sklenjena gradbena pogodba za gradnjo telovadnice v višini 2.148.540,00 EUR z vključenim ddv-jem. Septembra leta 2016 je mestna občina pridobila uporabno dovoljenje.

Trenutno smo v fazi nabave in montaže notranje opreme telovadnice, vsa oprema bo po pogodbi nabavljena v roku dveh mesecev. V prihodnjem proračunu pa bo mestna občina zagotovila še sredstva za dokončanje ureditve na zunanjem igrišču ter nabavo in montažo pregradne zavese, ki bo dvorano po potrebi lahko razdelila na dva dela.

Odgovorni vodja projekta je bil arhitekt Kosta Jurkas. Za strojne inštalacije je poskrbelo podjetje Pinss d.o.o., za elektroinštalacije podjetje REI d.o.o., za nadzor podjetje Tec d.o.o., odgovorni nadzornik pa je bila Tamara Karadžić.

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti