Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V sklopu izdelave Celostne prometne strategije Mestne občine Nova Gorica vas vabimo na 2. javno razpravo z naslovom »JAVNI PROSTOR, DOSTOPEN ZA VSE«

DATUM OBJAVE 19. oktober 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sklopu izdelave Celostne prometne strategije Mestne občine Nova Gorica vas vabimo na

2. javno razpravo z naslovom »JAVNI PROSTOR, DOSTOPEN ZA VSE«,

ki bo v sredo, 26. oktobra 2016, med 17. in 19. uro v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše.

Celostna prometna strategija predstavlja nov pristop k bolj trajnostnemu načrtovanju prometa v občini. Prispeva k doseganju ravnotežja med družbeno enakostjo, kakovostjo življenjskega okolja in uspešnostjo gospodarskega razvoja z iskanjem ukrepov za izboljšanje dostopnosti za vse prebivalce in obiskovalce občine ne glede na njihovo starost, zdravje ali socialni status. V ospredje torej postavlja mobilnost človeka in ne vozil, še posebej pa pešcev, kolesarjev in uporabnikov javnega potniškega prometa.

Ker načrtujemo za ljudi, moramo načrtovati z ljudmi. Prebivalci občine imate pomembno besedo pri tem, v kakšni občini si želite živeti in kako povečati kakovost bivanja. Spraševali se bomo, kako prostor vpliva na nas, naše življenje in zdravje. Na javni razpravi bomo posebno pozornost posvetili težavam v prometu, s katerimi se soočajo gibalno in senzorično ovirani občani, otroci, starejši in vsi ostali bodisi v vlogi pešcev, kolesarjev, uporabnikov javnega potniškega prometa ali uporabnikov avtomobila.

Strokovnjaki bodo predstavili izzive in priložnosti, kako se trajnostne mobilnosti lotevajo v primerljivih mestih. Od vas pa želimo pridobiti čim več konkretnih mnenj in informacij glede mobilnosti in dostopnosti v občini.

Vljudno vabljeni!