Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Tradicionalna novoletna novinarska konferenca župana Mateja Arčona

DATUM OBJAVE 21. december 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na današnji novinarski konferenci, ki jo že tradicionalno pripravljamo ob koncu leta, je župan Matej Arčon predstavil glavne programskega smernice razvoja mestne občine. Posebej je izpostavil pripravo in uresničevanje Trajnostne urbane strategije za mestno območje, znotraj katere v mestni upravi načrtujemo prenovo Cankarjevega naselja, ureditev vsebin v Remizi v primeru dogovora z lastniki, sanacijo parka ob Vili Rafut in izgradnjo novega bazena v Novi Gorici. Posebno pozornost je namenil tudi projektom čezmejnega sodelovanja v okviru EZTS GO. Tako se bo v prihodnjem letu začela izgradnja brvi čez reko Sočo pri Kajak centru v Solkanu in urejanje območja ob Kolodvorski ulici v Novi Gorici skupaj z vzpostavitvijo kolesarske poti ob meji. Na podeželju posebno pozornost namenjamo projektom LAS-a v objemu sonca, kjer načrtujemo ureditev vodnega vira Ravnica, večnamenskega prostora v Lokovcu in pripravo prenove hiše Aleksandrink. Na ta način bo mestna občina podprla programske vsebine turizma in omogočala izvajanje skupnostnih vsebin.

Na novinarski konferenci sta sodelovala tudi podžupana Ana Zavrtanik Ugrin in Marko Tribušon. Marko Tribušon je v tem letu kot vodja projekta posebno pozornost namenil pripravi Celostne prometne strategije Mestne občine Nova Gorica, posebno dejaven pa je bil tudi na področju sodelovanja z obrtno in gospodarsko zbornico. Izpostavil je ustanovitev Združenja za razvoj podjetniških institucij v mestni občini in uvedbo subvencioniranja komunalnega prispevka za podjetja. Podžupanja Ana Zavrtanik Ugrin pa je poudarila prizadevanja mestne uprave na področju prireditev, kulture in vključevanje institucij, klubov, društev in posameznikov v oblikovanje dogajanja v občini. Posebej je izpostavila izvedbo poletnih in novoletnih prireditev v občini in podporo društvom pri izpeljavi kvalitetnih projektov na področju kulture.

Ob koncu se je župan skupaj s podžupanoma zahvalil novinarjem za njihovo delo v tem letu in jim zaželel najlepše želje za leto, ki prihaja.  

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti