Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razstava o viziji prometne ureditve v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 18. januar 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sklopu priprave Celostne prometne strategije Mestne občine Nova Gorica bo v torek, 24. januarja 2017, ob 16.30 na Bevkovem trgu v Novi Gorici odprtje razstave o viziji prometne ureditve v Mestni občini Nova Gorica. Razstava bo na ogled do sredine februarja.

MO Nova Gorica želi s Celostno prometno strategijo v ospredje postaviti prebivalce in njihove potrebe, zato smo vizijo oblikovali skupaj z različnimi deležniki in širšo javnostjo. Oblikovala se je vizija, s katero si občani želijo varen in zelen prostor, kjer s trajnostnimi potovalnimi navadami prispevamo k blaginji občine in h kakovosti bivanja za vse.
 
Strateški cilji Celostne prometne strategije, prav tako oblikovani v sodelovanju z javnostjo, so:
1. povečati gospodarsko moč občine,
2. izboljšati zdravje ljudi in bivanjskega okolja,
3. ustvariti privlačno okolje za bivanje za vse generacije, zlasti za mlade in ranljive skupine,
4. postati središče širšega obmejnega prostora na področju celostnega načrtovanja in upravljanja prometa.
 
Razstava na vizualen način predstavlja, kakšne bi lahko bile prometne ureditve v mestni občini v prihodnosti.

Vizija in cilji so temeljna podlaga za odločanje o ukrepih Celostne prometne strategije, zato bo v ta namen pred odprtjem razstave potekala delavnica z delovno skupino na temo izbire ukrepov. Delovno skupino sestavljajo predstavniki mestne občine, izvajalec in identificirani ključni deležni, in sicer predstavniki policije, koncesionarja javnega in šolskega prevoza, vzdrževalcev javne infrastrukture, večjih podjetij, zdravstvenega doma, osnovnih in srednjih šol, VIRS-a, Medobčinskega društva invalidov in medobčinskega društva slepih in slabovidnih, turistične zveze, društva upokojencev, sosednjih občin (Občine Šempeter-Vrtojba in Občine Gorica), slovenske kolesarske mreže, Društva primorskih arhitektov, Mestnih storitev, Odbora mestnega sveta za okolje in prostor ter EZTS – Odbora za urbanizem  in promet. Javna razprava za širšo javnost o konkretnih ukrepih pa sledi 7. februarja 2017, ob 17. uri v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti