Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Priprave na obisk Vlade RS na Goriškem

DATUM OBJAVE 21. januar 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Današnji dan je v novogoriški mestni hiši potekal v znamenju priprav na obisk Vlade RS, ki bo Goriško obiskala v ponedeljek, 6. marca. Vlada  želi z okrepljeno komunikacijo s slovenskimi regijami in občinami, s stalnim stikom in sprotnim reševanjem odprtih zadev pospešiti uresničevanje razvojnih ambicij posameznih regij. Z namenom priprave ključnih vsebin, ki bodo obravnavane ob obisku na Goriškem, je v novogoriški mestni hiši danes potekala vrsta srečanj z župani, predstavniki gospodarstva, nevladnih organizacij in podpornih institucij, na katerem so se sodelujoči osredotočili na razvojne izzive Goriške regije.


Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon je izpostavil zahteve severnoprimorskih županov po večjem angažiranju države pri spodbujanju razvoja gospodarstva in turizma v regiji. Posebej je izpostavil tudi problematiko reševanja odvodnjavanja, ki bremeni številne občine in predstavlja tudi visoke finančne zahteve. Izpostavil je tudi željo po tesnejšem sodelovanju države pri nadaljnjem razvoju skupnostnega centra v Novi Gorici, pri skrbi za kulturne spomenike in vrednotenju Bohinjske proge. Poseben poudarek je namenil nadaljevanju projekta čistilne naprave v porečju Vipave. Poudaril je pomen sodelovanja v regiji in pozval k večji skrbi države za zahodni del Slovenije vključno z zamejstvom in krepitvi infrastrukturne povezanosti regije.

Fotografije: Mateja Pelikan

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti