Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Projekt RESTAURA: Objavljeni rezultati poizvedb glede uporabe shem javno-zasebnega partnerstva pri obnovi in oživljanju dediščinskih stavb

DATUM OBJAVE 07. februar 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

                  

V okviru projekta RESTAURA, ki združuje izkušnje štirih držav, vključenih v program INTERREG Centralna Evropa, so bila opravljena poizvedovanja in objavljene ugotovitve glede zakonodajnih in institucionalnih okvirov v različnih državah. Preverjene so bile tudi konkretne prakse s področja uvajanja javno-zasebnega partnerstva za obnovo in revitalizacijo zgodovinskih stavb, kot je na primer grad Rihemberk pri Braniku.

Izkušnje so precej različne, tako dobre kot slabe. Za vse vključene države je skupna ugotovitev, da potrebe pri obnovi in revitalizaciji dediščinskega stavbnega fonda v javni lasti bistveno presegajo finančne in kadrovske zmožnosti javnih inštitucij. Mehanizem javno-zasebnega partnerstva je prepoznan kot ena od možnih poti v obdobju, ko večjih tovrstnih investicij ni več mogoče financirati z evropskim sredstvi na način, kot je bilo to mogoče v obdobju pred letom 2014. Več na www.interreg-central.eu.

Izkazana je bila tudi potreba tako javnega kot zasebnega sektorja po boljši informiranosti in poenostavitvi veljavnih postopkov.

Več informacij:

www.interreg-central.eu/Content.Node/RESTAURA/RESTAURA-Country-reports.html

www.interreg-central.eu/Content.Node/RESTAURA/D.T1.2.1-Country-report-Slovenia-V1.pdf

 

 

REZULTATI Anketa_Povzetek SLO_Krat.pdf

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti