Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Uspešen zaključek projekta Poganjki projektov

DATUM OBJAVE 17. marec 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

V četrtek, 16. marca 2017, je v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici potekala zaključna prireditev pilotnega projekta z naslovom Poganjki projektov. Projekt, ki sta ga skupaj izvedli PMI® Slovenija in Mestna občina Nova Gorica, je vključeval izobraževanje pedagogov, ki so se prostovoljno prijavili za sodelovanje, mentorstvo pri pripravi projektov, strokovno ocenjevanje, pregled izdelkov in organizacijo zaključne prireditve. V okviru pilotnega projekta programa uvajanja učnega pripomočka Poganjki projektov v goriških šolah je sodelovalo 9 učiteljic iz Osnovne šole Frana Erjavca, Osnovne šole Milojka Štrukelj iz Nove Gorice, Osnovne šole Dornberk in Osnovne šole Solkan. Vanj je bilo vključenih 221 učenk in učencev. Z uporabo novega pristopa so v kratkem času zaključili 12 projektov. Člani komisije, ki je ocenjevala projekte, so pohvalili zavzetost in ustvarjalnost mladih. Pilotni projekt z Mestno občino Nova Gorica je bil prva izvedba celotnega natečaja v Sloveniji.

Poganjki projektov so učni pripomoček, ki je bil razvit za učitelje osnovnih šol. Uči osnovne pristope od zagona do zaključka projektne naloge, ki ga lahko učitelj uporabi pri pouku. Z njimi postane delo za učence zanimivejše, spodbujena sta ustvarjalnost in skupinsko delo. Udeleženci osvojijo tudi projektni način dela, ki ga bodo lahko uporabili v prihodnje. Razvit je bil pod okriljem "Project Management Institute" – PMI® (svetovna organizacija strokovnjakov projektnega managementa).

Učenci, starši, učitelji, ravnatelji in predstavniki organizatorjev so včeraj napolnili športno dvorano Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici, v kateri je potekala zaključna prireditev uvajanja učnega pripomočka Poganjki projektov v goriških osnovnih šolah. Uvodoma je zbrane pozdravil župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, ki je mladim pojasnil, zakaj so projekti pomembni in zakaj je Mestna občina Nova Gorica kot prva slovenska občina podprla ta projekt. Poudaril je, da v mestni občini podpiramo aktivnosti, ki prispevajo k pridobitvi potrebnega znanja za prihodnost. Sledila je predstavitev sedmih korakov (izkaznica projekta, soočanje idej, miselni vzorec, drevo aktivnosti, časovnica, semafor in zgodba projekta), ki jih je potrebno izvesti, da se projekt uspešno načrtuje, izpelje in zaključi. Predstavitev so na zanimiv in kreativen način oblikovali sodelujoči učenci. Ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali strokovnjaki s področja projektnega vodenja, je vse izdelke pregledala in podala pedagoginjam strokovno mnenje. Nagrade za učence na zaključni prireditvi, ki jo je vodila vodja projekta Andreja Križnič, so poleg Mestne občine Nova Gorica prispevali Elektro Primorska, Zavarovalnica Triglav, Dabra (Magma X) in Parsek.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti