Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Evropski teden mobilnosti 2017

DATUM OBJAVE 11. september 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

Mestna občina Nova Gorica se tudi letos pridružuje vseevropskemu projektu Evropski teden mobilnosti, ki bo med 16. in 22. septembrom 2017. Namen pobude je spodbuditi lokalne skupnosti k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov ter motivirati prebivalce za uporabo človeku in okolju prijaznejših načinov mobilnosti.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti se bomo v mestni občini lahko udeležili vodenih turističnih ogledov, predavanj in predstavitev društev ter organizacij, preizkusili električna vozila ali se podali na kolesarski izlet. Organizirali bomo tudi posvet na temo izvajanja celostne prometne strategije v mestni občini. Evropski teden mobilnosti bomo zaključili z dnevom brez avtomobila, ko bo del Kidričeve ulice namenjen pešcem in kolesarjem ter tematskim stojnicam.

Združimo moči, delimo si prevoz je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Z deljenjem prevoza zmanjšamo lastne transportne stroške in ogljični odtis. Ne gre samo za zmanjševanje onesnaženosti zraka ali hrupa, ampak tudi za izboljšanje kakovosti življenja na drugih področjih.

Letošnja podoba Evropskega tedna mobilnosti v Mestni občini Nova Gorica ima novo grafiko, s katero se želimo približati predvsem najmlajšim. V sodelovanju z goriškim podjetjem Mini poliglotini smo ustvarili novo zgodbo, ki se bo nadaljevala tudi v prihodnjih letih. Plakate in letake tako krasijo ilustracije, dopolnjene z dvojezičnimi reki znanih osebnosti, s katerimi poleg širjenja pomena trajnostne mobilnosti spodbujamo tudi večjezičnost.

Udeležite se katere izmed prireditev, ki smo jih pripravili, ter se vključite v široko in pisano paleto prizadevanj za spremembe naših potovalnih navad.

Program Evropskega tedna mobilnosti v Mestni občini Nova Gorica:
Evropski teden mobilnosti - PROGRAM 2017 - 19.9.2017.pdf


Več o projektu: www.tedenmobilnosti.si

Video: https://youtu.be/O-ALz0QVyEE

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti