Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Rihemberške podobe skozi besedo in slike – zaključna prireditev ob koncu sezone

DATUM OBJAVE 23. oktober 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Prva sezona odprtega gradu Rihemberk, ki je razveselila z velikim obiskom in zanimanjem za ta naš kulturni spomenik, se s koncem oktobra zaključuje. Ob tej priložnosti vas Mestna občina Nova Gorica, Krajevna skupnost Branik, Kulturno prosvetno društvo Franc Zgonik Branik in Turistično društvo Branik še zadnjič v tem letu vabimo, da se nam pridružite na gradu Rihemberk v nedeljo, 29. oktobra 2017, ob 15. uri na zaključni prireditvi, posvečeni spoznavanju tega zanimivega gradu.

Prireditev bo v prvem delu potekala v pritličju nekdanjega severnega palacija, kjer nam bo Anton Benko opisal dogodke na gradu in v kraju med prvo svetovno vojno. Predavanje bo obogateno s projekcijo arhivskih fotografij gradu in Branika iz zbirke Bogdana Hmeljaka. Projekcijo je pripravil Primož Hmeljak. Zgodbo in osebnost Ivana Kolmana, zadnjega grajskega oskrbnika in vaškega fotografa, bo predstavila Alenka Pavlica.

Približno enourni projekciji bo sledilo družabno srečanje ob pečenem kostanju in novem vinu na razgledni terasi gradu Rihemberk.

Vstop je prost, za kostanj in vino pa prinesite nekaj drobiža!


 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti