Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Iščemo prostovoljce za akcijo Pešbus v Novi Gorici 

DATUM OBJAVE 24. avgust 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Z novim šolskim letom v Novo Gorico ponovno prihaja akcija PEŠBUS, ki jo organizira Mestna občina Nova Gorica v sklopu projekta Trajnostna mobilnost za vse. Z akcijo spodbujamo aktivno pot v šolo ter si prizadevamo za zdrav življenjski slog in samostojnost osnovnošolcev. V okviru Pešbusa se učenci v šolo odpravijo peš – v organiziranih skupinah in v spremstvu odrasle osebe. Pešbus »vozi« po vnaprej začrtanih poteh in ima stalen urnik, otroci pa se mu lahko priključijo na več postajališčih na poti. Otroci uživajo v hoji do šole s sošolci in v spremstvu odraslih. Jutranji sprehod jim pomaga, da so v šoli bolj zbrani in lažje sledijo pouku, hkrati pa s peš potjo v šolo razvijajo tudi samostojnost. Ob tem se tudi zelo zmanjša jutranja prometna gneča v okolici šol.

V Novi Gorici je ta akcija s pomočjo prostovoljcev potekala že v preteklih šolskih letih, in sicer na Osnovni šoli Frana Erjavca ter na Podružnični šoli Ledine. Tudi letos nadaljujemo z akcijo, tokrat na vseh osnovnih šolah v mestu, in sicer med 17. septembrom in 19. oktobrom 2018. Želimo pa si, da bi Pešbus »vozil« celo šolsko leto, za to pa potrebujemo pomoč prostovoljcev.

Vabimo starše, babice in dedke, tete in strice in vse ostale aktivne prebivalce našega mesta, ki imajo v jutranjih urah čas in bi želeli sodelovati pri izvedbi Pešbusa, da se pridružijo akciji. Če želite sodelovati pri izvedbi Pešbusa kot spremljevalec, pišite na etm@nova-gorica.si ali pokličite na telefon 05 3350 176 oziroma 05 33 50 351.

 

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti