Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Mestni občini Nova Gorica 2896 učencev v novo šolsko leto

DATUM OBJAVE 30. avgust 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Pred začetkom novega šolskega leta so se osnovne šole v mestni občini že pripravile na sprejem prvošolčkov in ostalih učencev. Obiskovalo jih bo 2896 učencev, ki bodo razporejeni v 139 oddelkov. Skupno število oddelkov v osnovnih šolah se v primerjavi z lanskim letom povečuje za en oddelek oziroma za 86 učencev. Nov oddelek bodo pridobile OŠ Dornberk, OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, Podružnična šola Ledine, oddelek manj pa bosta imeli OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica in Podružnična šola Grgar. Osnovna šola Kozara Nova Gorica bo pridobila še štiri oddelke posebnega programa ter mobilno službo. V prvi razred osnovne šole je v letošnjem šolskem letu vpisanih 315 prvošolcev. V primerjavi z lanskim letom je to 28 učencev manj. Tekom leta smo v občinski upravi poskrbeli za ustrezne obnove po šolah in preureditve prostorov za bolj kvalitetne pogoje dela.

Posebno pozornost ob začetku novega šolskega leta namenjamo prometni varnosti. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica je tako tudi letos pripravil številne akcije za ozaveščanje, opozarjanje in zagotavljanje varnosti udeležencev v prometu, še zlasti tistih najmlajših, ki se letos prvič podajajo na šolske poti. Prav zanje bo posebej poskrbljeno v prvih šolskih dneh, ko bo v bližini osnovnih šol zagotovljeno dodatno varstvo in spremstvo v času pred začetkom in po koncu pouka. Na kritičnih točkah na območju mesta Nova Gorica, v Braniku, Dornberku in Šempasu bodo nameščeni tudi dodatni prikazovalniki hitrosti, ki bodo prispevali k umirjanju prometa. 

Da bi bilo za pouk otrok v šolah kar najbolje poskrbljeno, je mestna občina izvedla kar nekaj investicij. Tako smo uredili odvodnjo in preplastili nogometno igrišče in tekalno stezo pri Podružnični šoli Ledine v Novi Gorici, v OŠ Branik pa smo preuredili pomožne prostore v učilnice. Pri Osnovi šoli Solkan je bila že lani zaključena energetska sanacija telovadnice, letos pa je bilo prenovljeno še šolsko igrišče. V OŠ Čepovan, OŠ Frana Erjavca, OŠ Ledine, OŠ Šempas, OŠ Solkan, OŠ Prvačina (podružnica), v vrtcu Mojca in Centralnem vrtcu Nova Gorica smo namestili opremo za ciljno spremljanje porabe energije v objektih. Pravkar potekata rekonstrukcija in energetska sanacija Vrtca Dornberk in energetska sanacija telovadnice OŠ Branik. Celoten obseg že izvedenih in načrtovanih del v letu 2018 je 1.534.584 evrov. Od tega je pridobljeno sofinanciranje iz evropskih sredstev v višini 234.506 evrov in iz državnega proračuna v višini 237.930 evrov. 

Načrtovana investicijsko-vzdrževalna dela v vrtcih so bila v poletnih mesecih izvedena po planu. Vsa ostala predvidena vzdrževalna dela bodo zaključena v septembru 2018. Mestna občina Nova Gorica bo za investicijsko vzdrževanje vrtcev v letu 2018 namenila 120.000. Določena dela pa bodo javni zavodi financirali iz presežka prihodkov nad odhodki iz leta 2017 in drugih virov. 

 

Fotografiji: arhiv Mestne občine Nova Gorica

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti