Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Dornberku smo slovesno odprli prenovljen vrtec

DATUM OBJAVE 24. oktober 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Osnovno šolo in Vrtcem Dornberk smo v sredo, 24. oktobra 2018, slovesno odprli prenovljen Vrtec Dornberk. Prenova in energijska sanacija je potekala v okviru investicijskega projekta »Celovita energetska sanacija in prenova stavb v lasti Mestne občine Nova Gorica«.

Projekt zajema izvedbo celovite energetske sanacije in prenove štirih javnih objektov, in sicer rekonstrukcijo in energetsko sanacijo vrtca Dornberk, telovadnice OŠ Solkan, telovadnice OŠ Branik ter izgradnjo prizidka in energetsko prenovo vrtca Šempas. Skupno gre za 2.323,27 m2 ogrevanih površin. Cilj investicijskega projekta, ki ga  zasleduje MO Nova Gorica, je zmanjšati porabo energije in tekoče obratovalne stroške objektov ter zagotoviti ustrezne prostorske kapacitete. Skupna investicijska vrednost prenove vseh štirih objektov je 2.056.284,23 eur, od tega je mestna občina pridobila 318.418,70 eur s strani Ministrstva za infrastrukturo in 721.785,00 s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.    

Energetska sanacija in rekonstrukcija vrtca OŠ Dornberk zajema  384,55 m2 neto notranjih površin za izvajanje vzgojno varstvene dejavnosti in zunanjo ureditev z atriji. Z deli smo začeli maja letos, gradnja je potekala po terminskem planu in se je zaključila v oktobru 2018. Po krompirjevih počitnicah bodo otroci že lahko prestopili prag prenovljenega vrtca. Izvajalec del je bilo podjetje DEMA PLUS d.o.o.. Pogodbena vrednost del je znašala 357.987,01 eur (z DDV).

Z izgradnjo prizidka in energetsko prenovo so se izboljšali tudi delovni in bivanjski pogoji za otroke, zaposlene ter druge uporabnike objektov.

V okviru projekta »Celovita energetska sanacija in prenova stavb v lasti Mestne občine Nova Gorica« letos zaključujemo tudi rekonstrukcijo in energetsko sanacijo telovadnice OŠ Branik, z izvedbo smo začeli junija, tako da je objekt telovadnice od 5. oktobra v uporabi, garderobni del pa bo zaključen predvidoma v novembru.

Na prireditvi ob odprtju Vrtca Dornberk so nastopili otroci Vrtca Dornberk in učenci OŠ Dornberk, pozdravne besede so prispevali župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, predsednica Krajevne skupnosti Dornberk Štefka Susič in ravnateljica OŠ Dornberk Dragica Vidmar.

 

Vrtec Dornberk - vabilo.pdf

 

Fotografije: David Verlič

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti