Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Bliža se tekaška prireditev Tek treh vrhov 


DATUM OBJAVE 25. oktober 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Drugič zapovrstjo bo na Goriškem luč sveta ugledal »Tek treh vrhov«. V spomin na 100-letnico konca 1. svetovne vojne ga na goriških vrhovih organizira idejni vodja projekta Miha Repič v sodelovanju z Javnim zavodom za šport Nova Gorica in ob podpori Mestne občine Nova Gorica ter Občine Gorica (I). Tek z že potrjeno mednarodno udeležbo bo potekal v nedeljo, 4. novembra 2018. Udeleženci bodo tekli po izjemno slikoviti poti, ki povezuje tri vrhove, Sabotin, Sveto Goro in Škabrijel, ter simbolno dve mesti, Novo Gorico in Gorico. Start in cilj teka bo v Kajak centru v Solkanu, tekači pa bodo v povprečju zanj porabili dobre 4 ure. Organizatorji letos na prireditvi pričakujejo preko 300 udeležencev. 

Na današnji novinarski konferenci v novogoriški mestni hiši sta drugi tovrstni tek pozdravila novogoriški župan Matej Arčon in goriški podžupan Stefano Ceretta. Oba sta poudarila velik pomen tovrstnih prireditev ter povezovanja med posamezniki in društvi z obeh strani meje. Za oba je pomemben tudi spomin na zgodovinske dogodke, ki so zaznamovali to območje, in prireditve, ki pozivajo k prijateljstvu in miru. Novogoriški župan Matej Arčon je ob tem poudaril, da se s tovrstnimi dogodki mesti še bolj povezujeta ter obenem pripomoreta k promociji skupnega goriškega prostora. 

Miha Repič je povedal, da bo pri prireditvi pomagalo preko 80 prostovoljcev. V veliko pomoč pri organizaciji je sodelovanje članov Kajak kluba Soške elektrarne, Športnega društva Mark in Kulturnega društva Sabotin iz sosednje Gorice. Repič je predstavil tudi slikovitost speljane poti. Proga je namreč nekaj posebnega, saj poteka v celoti po poteh prve svetovne vojne, jarkih, okopih, kavernah, ter vključuje prečkanje reke Soče z gumenjakom. Dolžina proge je 28 km s 1675 metri vzponov in ravno toliko spustov. Zahtevnejši odseki so kamniti (Sabotin), blatni (spust s Škabrijela), spolzki (kaverna Sveta Gora, Sabotin). 

Organizatorji si ob podpori obeh občin želijo, da bi tek postal tradicionalen in bi na Goriško vsako leto znova privabil čim več tekačev.

Več informacij na povezavi: http://trail3v.eu/ 

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti