Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župani novogoriške in sosednjih občin enotni pri zaščiti javnega interesa v Komunali Nova Gorica d.d.

DATUM OBJAVE 31. januar 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

  Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič je danes zjutraj na mestni občini sklical župane sosednjih občin, lastnic deležev v Komunali Nova Gorica.d.d. Vseh šest županov, Tina Gerbec (Občina Kanal ob Soči), Mauricij Humar (Občina Miren-Kostanjevica), dr. Klemen Miklavič (MO Nova Gorica), Franc Mužič (Občina Brda), mag. Milan Turk (Občina Šempeter-Vrtojba) in Tarik Žigon (Občina Renče-Vogrsko) je enotno izrazilo ogorčenje nad postopanjem Salonita Anhovo d.d.. Vsi si želijo oblikovanja močnega javnega podjetja, ki bi kvalitetno in cenovno dostopno opravljalo javne službe v korist prebivalcev vseh občin. Župani bodo tudi v prihodnje enotno in skupaj nastopali pri zaščiti interesov občin v družbi Komunala Nova Gorica.d.d., nihče od njih tudi ne bo prodal deleža občine v družbi.

    Mestno občino Nova Gorica, ki ima med občinami največji delež v družbi, preseneča, da je družba Salonit d. d. s prodajo, ki jo navaja v včerajšnjem sporočilu za javnost, ravnala v nasprotju z določilom Statuta družbe Komunala Nova Gorica d.d. o predkupni pravici, čeprav je to določilo tudi sama potrdila na skupščini Komunale d.d.. Družba Salonit d.d. je pred časom že opravila podoben poskus prodaje in pred tem za realizacijo zaprosila mestno občino, in sicer za izjasnitev glede uveljavljanja predkupne pravice. Zaradi izjemno visoke ponujene cene odkupa delnic je takrat mestna občina družbi Salonit d.d. odgovorila, da predkupne pravice ne bo uveljavljala in ji tudi sporočila pripravljenost, da svoj delež v Komunali Nova Gorica d.d. proda po isti ceni.
    Včerajšnje sporočilo za javnost družbe Salonit d.d. Anhovo vsebuje neresnično navedbo, in sicer: "Pred nedavnim je bila ponudba Salonita Anhovo zavrnjena na 12. izredni seji (13. avgusta 2018) Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica. Ponudba je bila podana pod enakimi pogoji, kot so v občini odkupovali deleže drugih zasebnih lastnikov v Komunali Nova Gorica d.d."

    Ponudba Salonita Anhovo ni bila zavrnjena na 12. izredni seji (13. avgusta 2018), na tej seji namreč ni bila niti obravnavana. Salonit Anhovo je MO Nova Gorica podal ponudbo za odkup delnic dne 19. septembra 2018. Mestni svet je na seji 20. septembra 2018 v sklepu, s katerim je odločil o nakupu delnic Komunale Nova Gorica d.d., ki jih je mestni občini v odkup ponudila družba BASS d.o.o., sprejel tudi sledeči sklep (4. točka sklepa št. 900-11/2015-61 z dne 20.9.2018):
"Mestni svet Mestne občine Nova Gorica nalaga županu in občinski upravi, da glede na prejeto ponudbo s strani Salonita Anhovo d.d., prične s postopki pogajanj za odkup deleža. Dokončna odločitev o ponudbi in pogojih pa se prepusti naslednjemu sklicu mestnega sveta." Mestna občina je kasneje družbi Salonit d.d. Anhovo  podala pisni odgovor na ponudbo, v katerem tudi ni vsebovan zgornji zapis, torej, da bi mestni svet zavrnil ponudbo družbe Salonit Anhovo d.d. V tem odgovoru je mestna občina  celo izrazila interes za odkup delnic Salonita d.d. Anhovo v družbi Komunala Nova Gorica d.d. in jih zaprosila za novo ponudbo, ki bi jo lahko mestni svet obravnaval šele po sprejetju proračuna v letu 2019. Dejstvo, da so občine pridobile večinski delež glasovalnih pravic v družbi Komunala Nova Gorica d. d.. lahko pomeni, da bi skrbni pregled družbe pokazal nižjo odkupno ceno.

    Zaradi zaščite interesov bo mestna občina uporabila vsa možna pravna sredstva, v kolikor ne bo prišlo do drugačnega dogovora.

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti