Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Novi Gorici odločitev za gradnjo pokritega bazena z dvižnim dnom

DATUM OBJAVE 04. april 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Koalicija Mestne občine Nova Gorica je sprejela odločitev, da bomo v Novi Gorici zgradili pokriti bazen z dvižnim dnom, ki bo omogočil večnamensko uporabo bazena, boljšo izkoriščenost kapacitet in glede na podobne zglede doma ter po svetu tudi hitrejšo povrnitev investicije. Na mestni občini pričakujemo, da bo bazen dvignil kvaliteto življenja v mestu obenem pa pomenil tudi pomembno pridobitev za razvoj športnega turizma. Prvi plavalci bodo v njem predvidoma zaplavali jeseni 2021. 

Dvižno dno omogoča večnamensko uporabo, saj lahko v objektu npr. istočasno potekata tako plavanje v bazenu kot telovadba na dvignjenem dnu bazena. Poleg tega omogoča vzpostavitev dvometrske globine vode na območju celotnega bazena, kar pomeni, da bodo lahko v njem trenirale prav vse zainteresirane skupine, brez izključevanja. Prav možnost umestitve dvižnega dna v investicijo je bila od prevzema mandata župana dr. Klemna Miklaviča v središču preveritve obstoječega projekta izgradnje bazena in razmisleka o njegovi izboljšavi. Po prvotno načrtovanem projektu bi investicija v bazen znašala 4,5 milijona evrov, od tega bi iz evropskih sredstev pridobili 2,1 milijona evrov, 540.000 evrov bi bilo državnih sredstev, preostanek, 1,85 milijona evrov, pa bi prispevala mestna občina iz občinskega proračuna. Zaradi dodanega dvižnega dna ocenjujemo, da se bo investicija podražila za približno pol milijona evrov. Ta sredstva bo mestna občina poskušala pridobiti tudi iz drugih razpoložljivih virov. 

Na mestni občini si obetamo, da se bodo novega bazena razveselili tako Novogoričani kot obiskovalci bazena od drugod, obenem pa se nadejamo, da bomo lahko v bazen, ki bo deloval skozi vse leto, privabili številne športne ekipe, ki bi v njem lahko opravljale treninge. S tem bomo pripomogli tudi k razvoju športnega turizma, kar je tudi eden od ciljev koalicije. 

 

 

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti