Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Tek Ultra Trail Vipavska dolina tudi po poteh novogoriške mestne občine

DATUM OBJAVE 25. april 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Tek Ultra Trail Vipavska dolina (UTVV) je največji ultra trail v Sloveniji in med večjimi v regiji Alpe Adria s 40-odstotno udeležbo tujih tekačev. Dogodek se bo 5. leto zapored odvijal med 4. in 12. majem 2019 v Vipavski dolini in na Goriškem. Udeležilo se ga bo preko 1000 tekačev iz 29 držav sveta.

Mestna občina Nova Gorica je pristopila k sodelovanju na Ultra Trail Vipavska dolina 2019, saj si želimo tudi s tem športnim dogodkom promovirati vodilno destinacijo Nova Gorica in Vipavska dolina. Župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič poudarja: »Vipavska dolina je še neodkriti biser, ki ga tvorita naravna in kulturna pokrajina. Vse skupaj povezuje veličastna reka Vipava, ki ji Mestna občina Nova Gorica in nekatere druge občine s čistilnimi projekti spet pomagamo do polnega življenja. Na ta način reko vračamo živalim in ljudem. Športni dogodki, ki povezujejo pokrajino in ljudi so najboljša obeležitev in krona teh prizadevanj. Prav zato smo se na Mestni občini Nova Gorica odločili, da pristopimo k sodelovanju pri mednarodno uveljavljeni tekaški prireditvi Ultra Trail Vipavska dolina 2019, ki prepoznava kulturno in naravno bogastvo naših krajev ter jih prikaže v vsej svoji pristni lepoti, v spoju človeka in narave. Naj bodo tudi športni dogodki sporočilo, da so čista narava, čist zrak in voda naše izjemno bogastvo oziroma naše življenje. S tovrstnimi prireditvami se zavezujemo, da bomo to kvaliteto življenja in čisto okolje vzdrževali, ohranjali in cenili.«

Letošnja velika novost je prva organizacija 160 km dolge proge, ki bo obkrožila celotno Vipavsko dolino in Goriško. Start je v centru Ajdovščine (106 m). Tekače najprej čaka vzpon na Kovk (860 m), od tam po robu Gore do najvišje točke gorskega ultramaratona – Mali Golak (1495 m). Proga se nadaljuje mimo koče na Čavnu (1242 m), koče na Mali Gori in se čez Kucelj (1237 m) spusti do Vitovelj, od tam pa proga nadaljuje proti zahodu vse do pod Škabrijela, mimo Ravnice in Grgarja na Sveto Goro. S Svete Gore se spusti v Solkan in nadaljuje proti Novi Gorici ob meji z Italijo. Iz Nove Gorice se pot vije preko Biljenskih gričev do Mirna. Iz Mirna se proga povzpne na Cerje in po grebenu čez Trstelj, mimo gradu Rihemberk in se na na Preserjih priključi krajši 100 km dolgi progi. Od tu naprej sledi slikovitim potem čez Vipavska brda preko Svetega Martina-Erzelja-Goč do Socerba na južnem koncu doline. Iz Podnanosa se proga vzpne na vrh nanoške planote – Pleša (1262 m). Od tam se skozi osrčje Nanosa spusti v dolino na cilj – v center Vipave. 

Več: www.ultratrail.si in www.facebook.com/utvvslovenia


V sodelovanju z Javnim zavodom  za šport Nova Gorica smo za vse tekače te najdaljše preizkušnje pripravili promocijski video, ki predstavlja osrednje in najzanimivejše točke na območju Mestne občine Nova Gorica. Znani goriški tekačici Aleksandra Fortin in Sonja Leskovar sta tekli na Sveto Goro, znano romarsko središče. Iz Svete Gore, ki jo krasi Bazilika Kraljice Svetogorske, sta se spustili do Soče in Kajak centra v Solkanu z vrhunsko slalom kajak progo na divjih vodah. Tu bo za tekače tudi okrepčevalnica. Pot sta nadaljevali proti Novi Gorici tik ob meji med Slovenijo in Italijo do Trga Evrope, skupnega trga dveh mest, simbolu združevanja in povezovanja. Pot ju je skozi slikovite vasi in naselja peljala do Branika, kjer sta se povzpeli na najmogočnejši in enega najstarejših gradov na Primorskem, grad Rihemberk.

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti