Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novogoriški rally »ima pravo srce«

DATUM OBJAVE 25. marec 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Med 9. in 11. septembrom letos bo Nova Gorica z okoliškimi občinami prizorišče 9. Mahle Rally-ja Nova Gorica in 4. Mahle Eco Rally-ja. V ospredju letošnjega rally dogajanja bo tudi podaljšan Super Special na Rally-ju Nove Gorice, ki bo posvečen tehničnemu velikanu Goriške Edvardu Rusjanu. Priprave so že v polnem teku, saj je tovrstni dogodek organizacijsko zahteven. Organizatorji, Avto moto društvo Gorica, pa ničesar ne prepuščajo naključju. Med pripravami na ta velik dogodek smo obiskali testiranje dirkalnika Hundai i20 R5 na Banjški planoti, ki ga je izvajal slovenski državni prvak v Rally-ju Rok Turk skupaj s sovoznikom Vilijem Ošlajem.

 

Letošnji Rally Nova Gorica bo zopet povezovalen. Potekal bo kar v šestih občinah, in sicer v novogoriški občini in občinah Brda, Kanal, Komen, Miren – Kostanjevica in Renče - Vogrsko. Domače Avto moto društvo Gorica ga bo izvedlo skladno s priporočili Avto moto zveze Slovenije. Te dni je ekipa društva v sklopu priprav na rally nudila podporo na testiranju dirkalnika, ki si ga je ogledal tudi novogoriški podžupan Simon Rosič. Podžupan nam je ob tem povedal: »Rally je v naših krajih tradicija. Ponosen sem na sijajno organizacijsko ekipo, ki je sposobna izpeljati tekmovanje na tej ravni. Obenem ponovno poudarjam, da je rally odličen kanal za predstavitev potencialov in lepot naših krajev. Nenazadnje pa gre za naložbo v lokalno okolje v obdobju po epidemiji. Tovrstni dogodki imajo namreč multiplikativne učinke. Pohvalimo se lahko tudi z izvrstnimi rally vozniki z Rokom Turkom na čelu.«

Tajnik organizacijskega odbora 9. Mahle Rally-ja Nova Gorica Renato Hvala je o pripravah na letošnji rally v Novi Gorici povedal: »V Avto moto društvu Gorica smo si že lani zelo prizadevali, da bi izpeljali rally, a nam je epidemija koronavirusa to preprečila. Verjamem, da nam bo letos uspelo. Posebej bi omenil podaljšan Super Special v središču Nove Gorice, ki bo zagotovo poslastica za ljubitelje avtomobilskega športa. Skupaj z novogoriško mestno občino že snujemo načrte, da bi v bodoče rally zgodbo naredili čezmejno.«

Državni prvak v rally-ju Rok Turk pa nam je v pričakovanju letošnjega novogoriškega rally-ja zaupal: »Ta rally ima pravo srce. Spremljat nas pridejo pravi navijači, saj ta domači okoliš živi za dirke. Čutim ta utrip, dirkači smo pri teh ljudeh izjemno dobro sprejeti, zato tukaj toliko raje dirkamo. Novogoriški rally je največja dirka za državno prvenstvo. Udeleži se je tudi veliko dobrih tujih tekmovalcev, zato je velik izziv. Omenim naj še, da je ena najbolje organiziranih dirk v Sloveniji, pri čemer je pohvalna podpora novogoriške mestne občine.« In še njegova želja in sporočilo navijačem: »Dvakrat sem na novogoriškem rally-ju  že bil zelo blizu vrha, pa mi še ni uspelo. Zato si zelo želim, da bi zmagal na tej dirki.« In mi seveda močno držimo pesti!

 

Foto: Mateja Pelikan

  

Levo: podžupan Simon Rosič in državni prvak Rok Turk

Desno: podžupan Simon Rosič in tajnik organizacijskega odbora 9. Mahle Rally-ja Nova Gorica Renato Hvala