Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Solkanski kiosk Mobilet išče najemnike

DATUM OBJAVE 30. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Trg Marka Plenčiča ima velik potencial, da postane živahno središče Solkana. Zagotovo pa potrebuje trg več dogajanja, večjo varnost za pešce in dober razlog, da ga bodo ljudje obiskali. Neprofitni urbanistični studio Prostorož bo zato v avgustu, septembru in oktobru na trgu testno postavil kiosk Mobilet, ki bo v tem času na voljo za brezplačen najem za vse z dobro idejo. Trenutno iščemo lokalne podjetnike, društva, organizacije in posameznike, ki želijo letos svojo ponudbo in dogajanje predstaviti v kiosku na solkanskem trgu in z zanimivo ponudbo prispevati k njegovi oživitvi.

 

Zgodovinsko jedro Solkana je junija 2021 že gostilo tri večerne dogodke. Še več dogajanja v poletnih in jesenskih mesecih, poleg prihoda kioska Mobilet, napovedujejo tudi zelene zastavice, sicer namenjene lažjemu usmerjanju rabe površin na trgu. Kiosk, ki bo lahko služil kot pop-up trgovina, točka za dogodke ali mini bar, bo Trg Marka Plenčiča obogatil z javnim programom, postane lahko tudi nova atrakcija za lokalne prebivalce in obiskovalce. Hkrati kiosk naslavlja več pobud prebivalcev in lokalnih organizacij po oživitvi programa.

Kiosk bo mogoče med avgustom in oktobrom brezplačno najeti za najmanj en dan in za največ en mesec. Najemnik mora v času najema kiosk aktivno uporabljati, skrbeti zanj in za urbano opremo, ki mu pripada. Najemnike bomo izbrali glede na termine, v katerih želijo najeti Mobilet, in glede na to, kakšen program bodo ustvarjali na Trgu Marka Plenčiča. Prednost bodo imeli najemniki iz Solkana. Kiosk bo opremljen z elektriko, v njem bo manjši hladilnik, štedilnik na elektriko in manjši shrambeni prostor. H kiosku spadajo tudi štirje kompleti zložljivih vrtnih miz in stolov ter oglasna tabla.

Za dodatne informacije in najem je na voljo e-naslov info@prostoroz.org, telefonska številka 059019088 ali spletna stran https://prostoroz.org/solkan/.

Kiosk Mobilet in aktivnosti za staro jedro Solkana so del projekta Cvetoče ulice / Thriving streets, v katerem sodeluje Mestna občina Nova Gorica. Sofinancirane so s sredstvi EU programa URBACT III. Akcije v letu 2021 koordinira neprofitni urbanistični studio Prostorož. Aktivnosti se dogajajo s podporo Krajevne skupnosti Solkan.

 

Lokacija kioska Mobilet