Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Goriški praznični december

DATUM OBJAVE 29. november 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V petek, 3. decembra, se z odprtjem prenovljene Delpinove ulice in prižigom lučk začenja program Goriškega prazničnega decembra v Novi Gorici. Obsega tako prireditve na prostem kot v notranjih prostorih, dejanska izvedba programa pa bo odvisna od ukrepov zaradi epidemije covida. Središču mesta in posebej na Delpinovi ulici bomo v sodelovanju z družbo HIT in Mestnimi storitvami dodali tudi prenovljeno praznično okrasitev in praznični utrip, saj želimo vsaj na ta način prebivalcem in obiskovalcem pričarati praznično vzdušje in veselje. V Javnem zavodu za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina pa sooblikujejo akcijo Čas za vas. Brda. Nova Gorica. Vipavska dolina. Brkini in Kras, s katero prebivalce vabijo k posebnemu in trajnostnemu okraševanju domov.

 

Program bo letos poleg prireditev za otroke in koncertov ponudil knjižni sejem KNJIGE POD JELKAMI, ki se bo odvijal med 16. in 23. decembrom. Potekal bo v hibridni obliki, in sicer deloma v prostorih nekdanje prodajalne Alpina v središču mesta, deloma pa v bodočem knjigotrškem središču na Delpinovi ulici. Program bo raznolik, oblikovali ga bodo pogovori z avtorji, pop up sejemska knjigarna, praznični sejem ilustracij in delavnice za najmlajše.

 

Praznična tržnica oziroma božično-novoletni sejem se bo odvijal med 17. in 31. decembrom na Delpinovi ulici v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Nova Gorica in Supernovo. Pripravljamo stojnice, ki jih bomo napolnili z raznoliko ponudbo lokalnih produktov.

 

Obiskovalci Bevkovega trga bodo tudi letos s pomočjo električnih koles pomagali osvetljevati smrečice. Za koordinacijo bo tudi letos poskrbela ekipa Mladinskega centra. 18. decembra pa bo v sodelovanju z Javnim zavodom za šport Nova Gorica in Rotary klubom potekala dobrodelna prireditev Goricatlon, in sicer letos v kombinaciji teka in kolesarjenja na električnih kolesih.

 

Z Bevkovega trga bo med 20. in 31. decembrom z izjemo vikenda med 25. in 26. 12. oddajal Praznični radio v mestu Radia Robin. Program v živo iz središča mesta bo oddajal med delavniki od 14. in 18. ure. Tudi letos bo Radio Robin dobrodelen, gostili bodo zanimive goste, popestritev pa bo sladka ponudba čokoladnih dobrot.

 

Preko javnega povabila smo poskrbeli tudi za obogatitev gostinske ponudbe na Bevkovem trgu, tako bo med 3. decembrom in 2. januarjem na Bevkovem trgu na voljo Goriški hram.

 

Na današnji novinarski konferenci, na kateri smo predstavili praznični program, je vodja Kabineta župana novogoriške mestne občine Gorazd Božič predstavil letošnje novosti: »Prva letošnja novost je prenovljena okrasitev središča mesta v sodelovanju z družbo HIT in Javnim podjetjem Mestne storitve. Okrasitev nadgrajujemo na Delpinovi, Rejčevi in Kidričevi ulici. Druga novost je ponovna oživitev božično-novoletnega sejma oziroma tržnice, ki se bo odvijala v drugi polovici decembra na Delpinovi ulici. S tem bomo nakazali željo po ponovni oživitvi te ulice. Tretja novost pa je ponovna izvedba koncertov in gostinske ponudbe na Bevkovem trgu. Najdaljšo noč v letu pa bomo pričakali z Vladom Kreslinom in Balkan Boysi na odru na Bevkovem trgu. Srčno si želim, da bi se takrat lahko znova družili in nazdravili novemu letu ter boljšim časom. »

 

Predstavnica za odnose z javnostmi družbe HIT Lavra Peršolja Jakončič je predstavila sodelovanje družbe HIT v decembrskem dogajanju: »Skupaj z novogoriško mestno občino smo poskrbeli za enotno mestno okrasitev samega mestnega jedra, torej predvsem ulic, ki se nahajajo pred našimi igralniško - zabaviščnimi centri Perla in Park. Prebivalce in obiskovalce vabimo tudi na Miklavžev sladki sprehod po mestu. Gre za povabilo na manjši lov na zaklad, na katerem ljudje sodelujejo tako, da med novimi okraski v samem mestnem središču iščejo tri izgubljene besede, ki jih je Miklavž izgubil v svojem pismu in na tak način potem sodelujejo v nagradni igri. Prav tako v isti nagradni igri sodelujejo tudi vsi tisti, ki bodo v naslednjih dneh fotografirali praznično okrasitev mestnega središča in na socialnih omrežjih delili te foto utrinke. Nagrade so sladke, tako da vse vabimo k sodelovanju.«

 

V Javnem zavodu za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina so se pridružili prednovoletni akciji Čas za vas. Brda. Nova Gorica. Vipavska dolina. Brkini in Kras. Na lokalne skupnosti, partnerje v turizmu, društva, izobraževalne ustanove, na vse generacije naslavljajo toplo povabilo: »Obarvajmo december s  pozitivnimi mislimi in jih podprimo s tematskimi dekoracijami, ki bodo skupnemu sporočilu dale obraz in močnejši glas! Pospremimo skupno sporočilo z novoletno zdravico in prazničnimi motivi v obliki steklenic in drugih posod. Postavimo jih lahko kamorkoli, v zaprte prostore ali na prosto, na novoletna drevesca, ob vodnjake, ob kolesa, na okenske police, v pisarne, na mize domov in v restavracij,« še pozivajo. Direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk je poudarila pomen akcije: »Z vidika turizma je bistvo letošnje akcije povezovanje, ne samo na področju gostinske in enogastronomske ponudbe v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina ter sosednjih destinacijah Kras in Brda, ampak tudi, da smo se tudi v tem prednovoletnem času združili, da pokažemo obiskovalcem, kako je potrebno biti v tej situaciji povezan in enoten.«

 

Vsi dogodki Goriškega prazničnega decembra in vse morebitne spremembe  programa bodo objavljeni na spletni strani Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina https://dogodki.turizem-novagorica-vipavskadolina.si/, prav tako bodo vsi dogodki objavljeni tudi na facebook profilu DogodkiNovaGoricaInVipavskaDolina

 
Zaradi trenutno veljavnih ukrepov (covid 19) ne moremo povabiti prebivalce in obiskovalce na prižig lučk, vabljeni pa k sprehodu po mestu in ogledu praznične razsvetljave od petka, 3. decembra, dalje. Vse ostale prireditve, ki so napovedane v programu do 5. decembra bodo izvedene. O izvedbi dogodkov od 5. decembra dalje pa bomo javnost obveščali preko spletne strani https://dogodki.turizem-novagorica-vipavskadolina.si/ in fb profila DogodkiNovaGoricaInVipavskaDolina.

Zgibanko s programom Goriškega prazničnega decembra bodo prejela gospodinjstva v novogoriški mestni občini, ostalim obiskovalcem pa je na voljo v TIC-u Nova Gorica in na recepciji novogoriške mestne občine.