Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Kmalu pločnik med Dornberkom in Drago

DATUM OBJAVE 22. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Z izgradnjo pločnika med Dornberkom in Drago ter urejanjem nadvoza nad železniško progo se obetajo veliko boljše razmere za pešce na območju Dornberka in Drage. Zagotovo bodo nove ureditve najbolj veseli šolarji in stanovalci bližnjega doma upokojencev, pa seveda tudi vsi ostali pešci, saj doslej pločnika ni bilo in je bilo pešačenje ob cesti nevarno. Predsednica KS Dornberk Štefka Susič poudarja, da je bil ta odsek za pešce najbolj nevaren odsek, saj so hodili po cestišču, ob katerem je bila zgolj ograja in se zato niso mogli kam umakniti. Novogoriška mestna občina bo zgradila pločnik v skupni dolžini 180 m, dodatnih 20 metrov pločnika pa bo urejenega še preko nadvoza čez železniške tire, ki ga obnavlja država. Novogoriška mestna občina je k projektu namreč pritegnila tudi državo in tako se zdaj dolgoletne želje tamkajšnjih krajanov uresničujejo.

 

Velika pridobitev za Dornberk bo poleg pločnika tudi ureditev nadvoza čez železniške tire, saj doslej ni bilo mogoče nikjer varno peš prečkati železniške proge  Pločnik se bo z nadvoza čez železniške tire nadaljeval proti Dragi do obstoječega pločnika in proti Dornberku do križišča za Ajdovščino in Sežano. Istočasno z gradnjo pločnika bo podjetje Elektro Primorska vgradilo elektro in kabelsko kanalizacijo. Tako nadvoz kot pločnik bosta končana v poletnih mesecih. Ocenjena vrednost investicije novogoriške mestne občine v ureditev pločnika, zidov in javne razsvetljave znaša 330.000 evrov.

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič izpostavlja: »Projekt povezave Dornberka in Drage je med drugim tudi rezultat tesnega sodelovanja in enotnosti med županom, mestnim svetom in goriškimi poslanci, v tem primeru z mag. Eleno Zavadlav Ušaj. Namreč s skupnimi močmi smo pripeljali projekt do izvedbe. Pri tem je zelo pomembno, da nas poslanci državnega zbora iz naših krajev zelo podpirajo pri uresničevanju projektov na našem območju na ministrstvih in direkcijah, za ta projekt na Direkciji za infrastrukturo.»

Poslanka državnega zbora mag. Elena Zavadlav Ušaj pa je povedala: »Ko sem bila še podžupanja novogoriške mestne občine, sem se dodobra seznanila s težavami prebivalcev v Dornberku. Povedali so mi, kako nevarna je ta pot za otroke in za stanovalce doma upokojencev, zato sem se zavzela, da se projekt izpelje. S prizadevanji sem nadaljevala tudi kot poslanka in sem se povezala z Direkcijo RS za infrastrukturo. Zadovoljna sem, da se zdaj projekt uresničuje.«

 

Gradnja pločnika  Gradnja pločnika Gradnja pločnika  Gradnja pločnika

Foto: Mateja Pelikan