Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mineva 101. leto od smrti Edvarda Rusjana

DATUM OBJAVE 06. januar 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Leta 2009 je Mestna občina Nova Gorica skupaj z Goriško pokrajino, številnimi Slovenci iz Italije in nečakinjo bratov Rusjan Grazio Rusjan pripravila veliko praznovanje ob 100-letnici prvega poleta z motornim letalom bratov Rusjan. Konec minulega decembra pa je izšla nova knjiga o bratih Rusjan z naslovom V sinjo brezkončnost, ki jo je napisal Vili Prinčič. V njej avtor opisuje prizadevanja številnih posameznikov in institucij za ohranitev spomina na brata Rusjan.
Novo Gorico krasi visoka stolpnica Eda center, ki nosi ime po priljubljenem Edvardovem letalu. Ob njej stoji spomenik, delo kiparja Janeza Lenassija, posvečen temu velikemu imenu slovenskega letalstva, Edvardu Rusjanu, na katerega smo zelo ponosni.