Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Goriško poletje vabi

DATUM OBJAVE 28. junij 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

V novogoriški mestni občini so že v polnem teku poletne prireditve, ki smo jih letos združili pod skupni naslov Goriško poletje. V njem se bo do konca avgusta zvrstilo kar 145 dogodkov, ki jih novogoriška mestna občina organizira v sodelovanju s 60 soorganizatorji. Tudi letos smo namreč k sodelovanju povabili institucije, društva in klube, ki so si želeli sodelovanja v letošnjem poletnem programu. Poletne dogajanje organiziramo ob znatni podpori družbe HIT, ki si želi mestu in okolju dodati svoj prispevek. Prireditve se bodo odvijale tako v mestu kot na podeželju, saj poletno dogajanje razširjamo na območje celotne občine.

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič poudarja: »Tokratno Goriško poletje je dokaz, da je Nova Gorica prestolnica kulture prav vsak dan. Goriško poletje združuje najboljše iz naše regije – različne glasbene zvrsti, različno lokalno sceno, prizorišča v mestu, v podeželskih krajih in intimnih zaselkih. Združuje zamejce, meščane, vaščane. Naši ljudje iz Solkana, Vipavske doline in Trnovsko-Banjške planote s svojo ustvarjalnostjo v domačih krajih tudi sami poskrbijo za pester, etnografsko obarvan kulturni program.«

V tem duhu se že ta konec tedna obeta barvita tradicionalno kulturno-etnološko prireditev Kovaški odmev v Lokovcu. Veselo bo tudi v Prvačini, kjer bodo v petek, 1. julija, obeležili 270. obletnico Prvačke pleh muzike. V soboto, 2 julija, se bo dogajalo v Ozeljanu na Prazniku polente, na Lokvah bo potekala druga edicija festivala blues glasbe in lokalnega piva Beer and Blues, v Oseku pa obiskovalce čaka gledališka predstava z naslovom Krivica boli. V nedeljo pa zopet vabljeni v Prvačino na krajevni praznik in revijo pihalnih orkestrov. Na gradu Kromberk  bo to nedeljo zaživela plesno-gledališka predstava z naslovom Pasolini 100 ob 100. obletnici rojstva Piera Paola Pasolinija, velikana italijanskega filma, v organizaciji Zavoda MN Produkcija. To je le delček prireditev v tem tednu, pestro pa bo vse dni do konca poletja.

Med večjimi dogodki gre omeniti Festival SAXGO22, ki se začenja jutri na Ploščadi Silvana Furlana v Novi Gorici. Že danes pa si lahko v Novi Gorici na ploščadi med Goriško knjižnico Franceta Bevka in SNG Nova Gorica ogledate prvo predstavo iz niza XXV. Mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2022. Med festivalskimi prireditvami, ki bodo sledile v drugi polovici poletja napovedujemo Letni kino Silvana Furlana, ki se bo odvijal med 28. julijem in 5. avgustom, Mednarodni festival Glasbe sveta med 25. julijem in 1. avgustom ter KGŠ Poletno sceno med 9. in 21. avgustom. Več informacij o programu najdete v pripeti brošuri s programom prireditev do vključno 23. julija, ko bo sledila izdaja brošure s programom v drugem delu poletja.

Informacije o dogajanju je mogoče spremljati na spletni strani Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina: https://dogodki.turizem-novagorica-vipabskadolina.si/  in na Facebook profilu fDogodkiNovaGoricaInVipavskaDolina.

Program - JUNIJ, JULIJ

Program - JULIJ, AVGUST

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti