Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprtje pasjega parka v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 15. september 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Odraz sodobnega razvijajočega mesta se kaže tudi v skrbi za živali in načrtovanju prostora, ki omogoča aktivno preživljanje prostega časa štirinožnim prijateljem - psom. Pasji park leži na Kolodvorski ulici na severnem delu velike zelene površine tik ob nekdanjem mejnem prehodu v Solkanu. Odprli smo ga včeraj.

Usmeritve za pasji park je podala Komisija za zaščito živali, ki deluje kot županovo posvetovalno telo. Njena predsednica Gordana Erdelić poudarja: »Da bi bil pasji park prijeten in varen za uporabo, je predvsem ključna komunikacija med lastniki in spoštovanje pravil. Pasji park je več kot le prostor, ograjen z ograjo, kamor lahko izpustimo psa. Je prostor, kjer lahko vadimo vrline, kot so strpnost, potrpežljivost, učenje, socializiranje.«

Pasji park je razdeljen na dva dela, ki sta opremljena z zasilnima izhodoma, s skrbno načrtovano postavitvijo ovir, ki omogočajo varno in optimalno učenje, s pitnikom in smetnjakom za pasje iztrebke ter tablo z navodili. V pasjem parku so dobrodošli vsi psi in lastniki, tudi iz okoliških krajev.

Pasji park obsega površino 800 m2 in je razdeljen na dva dela, in sicer za večje in za manjše pse. V parku so smiselno postavljeni pasji vadbeni elementi. Pri gradnji smo ohranili obstoječo travno rušo in park ogradili z panelnimi ograjami. Park ima glavni vhod ob tlakovanem platoju, na katerem je tudi pitnik. V novembru, ko je čas za sajenje, bodo ob pasjem parku posajena tudi drevesa. 

Foto: David Verlič

Pasji park v Novi GoriciLastnica z dvema psemaPesŽupan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič s svetnico in predsednico Komisije za zaščito živali uradno odpirata pasji parkPes se z lastnico igra v pasjem parkuZnak, ki prikazuje, da se bo na tem mestu zasadilo novo drevo