Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Potep po novih čezmejnih kolesarskih poteh EZTS GO

DATUM OBJAVE 21. junij 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO je skupaj z župani treh občin ustanoviteljic, Občine Gorica, Mestne občine Nova Gorica ter Občine Šempeter – Vrtojba, danes predstavilo zemljevid novih čezmejnih kolesarskih poti in jih v spremstvu novinarjev in lokalnih združenj del tudi prekolesarilo.

Po startu na Trgu Evrope so se udeleženci zapeljali ob meji in pot nadaljevali po solkanskih poljih do nove brvi čez Sočo, ki je bila izgrajena v sklopu projekta« Isonzo-Soča«, financiranega iz programa Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020.

Postanek na razgledni točki nad brvjo je bil namenjen pozdravom županov, ki so izrazili zadovoljstvo nad doseženimi rezultati na področju čezmejnega sodelovanja. Kolesarske steze in brv so primer, kako je mogoče odpraviti fizične meje med državama ter državljanom zagotoviti boljšo kakovost življenja, turistom pa omogočiti še lepše doživetje.

Tudi vodstvo EZTS GO je poleg opisa projekta in izvedenih investicij poudarilo, da je projekt Isonzo-Soča uspešno spremenil podobo območja. Na meji, ki je nekoč delila mesti, je zdaj mogoče ustvariti nove, prijetnejše spomine s sprehodi s prijatelji in družino ali kolesarjenjem.

Udeleženci so se nato ponovno zavihteli na kolesa in se po slikovitih solkanskih poljih zapeljali nazaj do Trga Evrope.  

Sedaj lahko nove kolesarske poti najdete tudi na zemljevidu, ki je na voljo na spletni strani EZTS GO www.euro-go.eu , na katerem so označene kolesarske poti EZTS GO in obstoječe kolesarske poti treh mest, ki skupaj ustvarjajo pravo čezmejno mrežo. 

Foto: EZTS

Župani treh občin, Samo Turel, Milan Turk in Rodolfo Ziberna, stojijo ob kolesih in odgovarjajo na vprašanja, zraven njih stoji tolmač Peter SzaboPredstavnika EZTS-ja, Romina Kocina IN Tomaž Konrad, stojita ob goriškem županu ter tolmaču. Toma Konrad podaja izjavo.Udeleženci tiskovne konference ter kolesarji stojijo na kolesarski stezi ob reki Soči.Kolesarji kolesarijo po brvi čez reko Sočo.Kolesarki kolesarita po kolesarski stezi na solkanskih poljih.