Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ogled vasi Čepovan, dobre novice iz Lokovca

DATUM OBJAVE 09. avgust 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Potem, ko je 25. julija zjutraj vas Čepovan v novogoriški mestni občini prizadelo hudo neurje in odkrilo 25 objektov, si je stanje vasi med sanacijo danes zjutraj ponovno ogledal župan Samo Turel in preveril, ali vas potrebuje še kakšno pomoč. Srečal se je s predsednikom Krajevne skupnosti Čepovan in poveljnikom PGD Čepovan Adrijanom Kofolom, ki je županu zagotovil, da imajo prav vse poškodovane hiše v vasi zagotovljenega krovca, ponekod obnova streh že poteka. Vas se počasi vrača v stare tirnice. Vaščanom je namreč skupaj s pripadniki civilne zaščite, gasilci in vojaki ter drugimi pristojnimi službami uspelo očistiti sledi razdejanja. Na novogoriški mestni občini ponovno pozivamo vse, ki jim je neurje poškodovalo objekte, da izkoristijo možnost prijave škode, rok je 21. avgust. Občani lahko škodo prijavijo na obrazcu 4 – Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči. Obrazec je na voljo na spletni strani mestne občine (www.nova-gorica.si), na recepciji novogoriške mestne občine in na sedežu KS Čepovan.

Župan Samo Turel je po jutranjem ogledu vasi skupaj s predsednikom KS Čepovan Adrijanom Kofolom povedal: »Stanje v Čepovanu je sedaj bistveno drugačno, kar je zelo spodbudno. Škoda je, kar se tiče dreves in strešnikov, odpravljena. Vas je počiščena. Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Čepovan mi je zagotovil, da imajo vsi tisti, ki so imeli poškodovane strehe, zagotovljene krovce. Na prvi hiši ob prihodu v Čepovan sem videl delavce med prekrivanjem strehe. Na Krajevno skupnost Čepovan smo ponovno dostavili predizpolnjene obrazce za prijavo škode. Zato pozivam vse krajane, ki so utrpeli škodo, da izkoristijo to možnost in škodo prijavijo do 21. avgusta. Popravila potekajo tudi na gospodarskem objektu podjetja Gonzaga, ki je že uspelo ponovno zagnati proizvodnjo. Del objekta je že prekrit.«

Spodbudne novice prihajajo tudi iz Lokovca, ki je bil sicer v neurju manj prizadet, vendar je vseeno odkrilo šest hiš. Najslabše jo je odneslo poslopje župnišča. Gasilci so večino streh sanirali že v času intervencije.

 

Župan se pogovarja s predsednikom gasilcevŽupan si s predsednikom gasilcev ogleduje vasŽupan in predsednik gasilcev se pogovarjata v pisarni