Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Uspešni na razpisu za prenovo telovadnice OŠ Kozara

DATUM OBJAVE 17. avgust 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na novogoriški mestni občini smo v želji, da bi otrokom s posebnimi potrebami, ki obiskujejo OŠ Kozara v Novi Gorici, zagotovili dobre pogoje za telovadbo, prijavili projekt prenove dotrajane telovadnice na Javni razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Bili smo uspešni, saj smo pridobili sofinanciranje v višini 100.000 evrov v letošnjem letu. Predračunska vrednost investicije znaša 446.624,24 evrov, lastni delež v višini 346.624,24 evrov bo mestna občina zagotovila iz proračuna. Izvedbo javnega naročila načrtujemo v naslednjih dveh mesecih. S prenovo telovadnice bomo predvidoma začeli konec oktobra in investicijo zaključili do aprila 2024.

Namen obnove objekta telovadnice je vzdrževanje objekta, znižanje stroškov obratovanja ter zagotovitev ustreznih pogojev za delo otrok, zaposlenih ter zunanjih uporabnikov. Prenova obsega sanacijo strehe s preplastitvijo, sanacijo temeljev, ureditev odvodnjavanja objekta in  hidroizolacijo objekta, čiščenje opečnega dela fasade in obnovo dotrajanih delov ometa fasade. Prenovljene bodo večje steklene površine in zamenjano stavbo pohištvo. V notranjosti bodo prenovljene stene, nameščena bo akustična mehka obloga. Postavljeni bosta tudi toplotna izolacija in lesena obloga. Predvidena je tudi preplastitev tlaka z novim športnim podom iz umetne mase, zamenjava svetilk, namestili pa bomo tudi pregradno zaveso. V telovadnici se bo zagotovilo prezračevanje z mehansko rekuperacijo. Vsa obstoječa, dotrajana vgradna in druga športna oprema bo zamenjana z novo, varno opremo. V bodoče si na novogoriški mestni občini želimo, da bi zagotovili še sredstva za obnovo atrijev in posameznih učilnic te šole.

 Župan Samo Turel je s pridobljenimi sredstvi zadovoljen: »Res smo veseli, da smo na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport uspeli pridobiti to sofinanciranje. Telovadnica na OŠ Kozara je bila namreč prepotrebna temeljite obnove. Vsem učencem bomo zagotovili take prostore in pogoje za telovadbo, kot si jih zaslužijo. OŠ Kozara je zavarovana kot naselbinska dediščina, zato bomo ohranili fasado z  opečnimi zidaki, ki predstavljajo likovno zasnovo objekta.”

Foto: Ana Rojc

Pogled na opečnato telovadnico OŠ Kozara z južne strani