Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Navodila pred evakuacijo v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 13. marec 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Pred evakuacijo prebivalcev in onesposobitvijo treh neeksplodiranih letalskih bomb, ki bo na območju novogoriške železniške postaje potekala v nedeljo, 17. marca 2024, med 8. in predvidoma 14. uro, enote civilne zaščite pripravljajo vse potrebno za uspešno izvedbo naloge in varnost prebivalcev.

Na slovenski strani bosta vzpostavljeni dve varnostni območji. Za prvo, rdeče območje, na katerem živi 2306 oseb, bo zapovedana popolna evakuacija. To območje sega na slovenski strani meje do 400 m oddaljenosti od mesta najdbe bomb. Za drugo, rumeno območje, na katerem živi 3478 oseb, pa bo veljal ukrep zaklanjanja, kar pomeni, da se bodo te osebe med 9. in predvidoma 14. uro morale zadrževati v notranjih prostorih in ne bodo smele na prosto. To območje sega na slovenski strani meje med 400 m in 600 m oddaljenosti od mesta najdbe bomb.

V priponki objavljamo letak z navodili, ki ga bodo prejeli vsi prebivalci v omenjenem rdečem in rumenem pasu.

Celotno območje evakuacije in zaklanjanja bodo pristojne službe preverjale tudi z droni, in to tako na slovenski kot na italijanski strani.

V tem času bo zračni prostor nad območjem zaprt za vse dejavnosti!

Prisotne bodo tudi pristojne osebe. Kljub temu, da bo območje evakuacije popolnoma izpraznjeno, bo na njem za varnost ustrezno poskrbljeno tako s prisotnostjo policije kot pripadnikov služb zaščite in reševanja.

Poudarjamo še, da bo začetek in konec neposredne nevarnosti naznanila sirena z znakom za opozorilo na neposredno nevarnost (zavijajoči zvok sirene, ki traja 1 minuto) in za preklic (enolični zvok sirene, ki traja 30 sekund).

Navodila prebivalcem

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti