Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Drugi razpis iz sklada za male projekte

DATUM OBJAVE 26. marec 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Pri Evropskem združenju za teritorialno sodelovanje danes, 26. marca, objavljajo drugi razpis iz sklada za male projekte (SPF), katerega cilj je priprava čezmejnega območja na Evropsko prestolnico kulture Nova Gorica - Gorica 2025.

Na voljo je skoraj poldrugi milijon evrov (točneje 1.455.674,50 evra), zahtevane vsebine pa so nekoliko bolj specifične kot v prvem razpisu. Projektni predlogi bodo morali ciljati na eno od naslednjih tem: aktivno vključevanje in participacija otrok in mladih (mlajših od 30 let); zelena mobilnost, socialna in okoljska trajnost; valorizacija in krepitev kulture večjezičnosti; promocija dobrega počutja in družbene kohezivnosti skozi šport in rekreacijo, dostopno vsem.

Na razpis se lahko prijavijo društva, zasebna podjetja, javni zavodi, izobraževalne in akademske ustanove, raziskovalni centri, podjetniška združenja in drugi. Projekti so lahko vredni od 30.000 do 150.000 evrov, trajajo pa lahko do 18 mesecev.

»Sklad za male projekte GO! 2025, ki ga financira program Interreg Italia-Slovenija 2021-2027, ima kot glavni cilj podporo Evropski prestolnici kulture Nova Gorica – Gorica 2025,« pravi direktorica EZTS GO Romina Kocina. »Sklad za male projekte je pomemben in učinkovit pripomoček evropskega značaja, ki na inovativen in vključujoč način podpira razvoj novih aktivnosti na področju trajnosti in razvoja celotnega prostora. Sklad smo prvič uporabili lansko leto: vidimo ga kot priložnost razvoja za celotno območje,« dodaja Kocina.

Na razpis se lahko prijavijo zgoraj omenjeni subjekti iz dežele Furlanije-Julijske krajine in pokrajine Benetke na italijanski strani, ter iz petih slovenskih regij – Osrednjeslovenska, Primorsko Notranjska, Gorenjska, Obalno-Kraška in Goriška. Tako kot v prvem razpisu velja tudi v tem primeru pravilo, da za projektne predloge od 30.000 do 50.000 evrov zadošča en subjekt, ki pa mora v vsakem primeru jamčiti čezmejno naravo aktivnosti. Projekte nad 50.000 evrov pa morata obvezno predstaviti dva partnerja – eden iz Italije, eden iz Slovenije. Tako vodilni partner kot projektni partner morata izhajati iz zgoraj omenjenih območij; projektni partner lahko izjemoma izhaja tudi iz drugih krajev.

Subjektom, ki so na prvem razpisu sklada za male projekte prejeli financiranje – tako v vlogi vodilnega kot projektnega partnerja –, ni dovoljena prijava na ta razpis v vlogi vodilnega partnerja. S prvim razpisom je EZTS GO financiral 44 projektov.

Predložitev projektnih predlogov bo možna izključno preko platforme Jems. Povezava za dostop do platforme Jems, skupaj z vso razpisno dokumentacijo, je na voljo na uradni spletni strani EZTS GO v razdelku SPF. Rok za prijavo na razpis je 14. maj.

EZTS GO bo v aprilu organiziral informativne delavnice, s katerimi bodo potencialnim interesentom razložili vsebino razpisa in ostalo razpisno dokumentacijo. Na spletni strani EZTS GO je na voljo tudi funkcija partner search, s katero lahko subjekti poiščejo projektne partnerje.

Vir: EZTS GO 

Logotip programa Interreg Italija-Slovenija, Sklad za male projekte GO! 2025, ki je sofinanciran s strani Evropske unijeV ospredju je velik zelen plakat sredi urbanega okolja. Levo od plakata so drevesa, desno pa cestišče. Plakat je postavljen v okviru programa GO! 2025. Na plakatu je izpisan datum 8. 2. 2024, s pripisom leto dni do začetka in Evropska prestolnica kulture odpira vrata. Pod tem se nahaja program prireditev v februarju.Nad cesto se med dvema stavbama razprostira plakat zelene barve, na katerem v angleškem jeziku piše "One year to go!". Plakat je postavljen v okviru programa Evropske prestolnice kulture 2025 (GO! 2025). Ulica je živahna, na pločnikih se sprehajajo pešci, v ozadju se vozijo avtomobili.