Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje projektnih partnerjev v danskem mestu Høje-Taastrup

DATUM OBJAVE 16. maj 2022
VIR

V začetku maja 2022 sta se predstavnici mestne občine po dolgem premoru zaradi koronavirusnih ukrepov udeležili partnerskega srečanja v okviru mednarodnega projekta URBiNAT na Danskem. Tokrat je srečanje gostilo dansko mesto Høje-Taastrup, ki se nahaja v neposredni bližini danskega glavnega mesta Kopenhagna. 

Občinski predstavnici sta se udeležili sestankov, na katerih sta se seznanili s potekom projektnih dejavnosti, z dosedanjimi doseženimi rezultati in z načrtovanimi novimi dejavnostmi. Prav tako so potekale terenske delavnice, na katerih so si udeleženci lahko ogledali eno izmed šol, na kateri se šolajo večinoma otroci priseljenskih družin ter mesto samo, ki se razvija in gradi izjemno hitro. Na sestankih pa so med drugim zastavili tudi potek konference, ki bo kmalu, 16. in 17. junija 2022, potekala v Milanu.

Mestna občina bo skupaj z Univerzo v Novi Gorici organizirala webinar, ki bo potekal 1. junija 2022 v XCentru. Na webinarju se bo podrobneje predstavilo projekt URBiNAT kot tudi na naravi temelječe rešitve, katere želimo optimalno umestiti v samo območje ob Kornu.  

 

Šola na danskem  Reka sredi mesta  Fotografije projektov  Srečanje projektnih pratnerjev  Drevo  Rože na pročelju stavbe