Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vodikova dolina

DATUM OBJAVE 25. maj 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Goriških brdih se je odvila 3. mednarodna konferenca Vodikov ekosistem Severnega Jadrana 2023
Projekt Dolina Vodika Severnega Jadrana predstavlja prvi primer oblikovanja vodikove doline v transnacionalnem prostoru. Skupna akcija Slovenije, Hrvaške in italijanske Avtonomne dežele Furlanije Julijske krajine je prepoznana kot najboljši in največji projekt med 22 predlaganimi projekti vodikovih dolin v Evropi leta 2023.
Na praktično usmerjeni klimatski konferenci v regiji so se zbrali partnerji, ki so del čezmejnega vodikovega ekosistema – industrijska podjetja, univerze in raziskovalne ustanove ter podjetja iz sodelujočih držav. Cilj je pospešiti dejavnosti, povezane z razvojem projekta severno jadranske vodikove doline in pospešitev drugih projektov, ki jih je razvila industrija v smeri regionalnega vodikovega ekosistema.
Pred konferenco se je novogoriški župan Samo Turel na Trgu Evrope srečal s slovenskim ministrom za okolje, podnebje in energijo mag. Bojanom Kumrom, hrvaškim državnim sekretarjem na Ministrstvu za gospodarstvo in trajnostni razvoj Ivom Milatićem in odbornikom za turizem italijanske regije FJK Sergiom Emidiom Binijem.
Foto: Rok Mlinar