Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pogovorni popoldnevi Življenje v ruskih blokih nam sporoča ...

DATUM OBJAVE 17. julij 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Vljudno vabljeni na pogovorne popoldneve z naslovom »Življenje v Ruskih blokih nam sporoča...

Namen pogovorov  je med stanovalci t.i. Ruskih blokov zbrati čim več spominov, osebnih zgodb, razmišljanj, znanj in izkušenj  o življenju v prvih stanovanjskih blokih v Novi Gorici, ki jih je projektiral arhitekt Edvard Ravnikar (1907-1993). Prek pogovorov želimo prebivalce vključiti v procese vrednotenja zgodovinskih dosežkov Nove Gorice in skupaj z njimi razmišljati, kaj je snovna in nesnovna dediščina mesta.  Za lažji pogovor stanovalce naprošamo, da s seboj prinesejo stare ali nove fotografije, ki dokumentirajo način življenja v stanovanjih in njihovi okolici.

Pogovori se bodo odvili na  na klopi med blokoma Kidričeva 33 in 31, v četrtek in petek, 20. in 21. julija, od 18. do 21. ure.

Edvard Ravnikar je postavil urbanistično zasnovo Nove Gorice, mesta, ki naj bi po 2. svetovni vojni veljalo za simbol moderne in napredne nove države Jugoslavije. Ravnikar je izdelal tudi načrte za stanovanjske bloke v Novi Gorici, ki so bili prve na novo zgrajene stavbe v mestu. Prebivalci so jih težko pričakovali, saj je v hitro rastoči Novi Gorici primanjkovalo stanovanj.

Dogodek se bo zgodil v okviru praznovanj Ravnikarjevega leta in projekta Ab Initio: Urbana utopija, ki ga sofinancira javni zavod GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica.

Vabilo Delavnica Ravnikarjevi Ruski Bloki - pdf

Vabilo Delavnica Ravnikarjevi Ruski Bloki - doc

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti