Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Kakšne oblike je prostor?

DATUM OBJAVE 28. november 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Razstava projekcije likovnih del, ki so nastala na spletnem natečaju v Ravnikarjevem letu.

ponedeljek, 4. december 2023, ob 16.30 - TIC Nova Gorica, Kidričeva 11, Nova Gorica

ponedeljek, 4. december 2023, ob 17. uri - Točka ZKD Nova Gorica, Gradnikove brigade 25 (v času obratovanja)

Edvard Ravnikar (1907–1993) je osrednja in najpomembnejša osebnost slovenske arhitekture v drugi polovici 20. stoletja. Je avtor številnih ključnih objektov tega obdobja v Sloveniji in tudi mnogih mednarodnih projektov – njegova arhitekturna dediščina je ob Plečnikovi najpomembnejša slovenska arhitekturna dediščina. Zato je vlada na pobudo Ministrstva za kulturo leto 2023 razglasila za leto arhitekta Edvarda Ravnikarja, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pa je v sodelovanju s Centrom arhitekture Slovenije razpisal spletni likovni natečaj. Izhodišča natečaja so bila:

- oblike, vzorci, materiali, teksture

- arhitektura in narava (voda, veter, svetloba, zelenje in človek v urbanem okolju)

- Ravnikarjeva arhitektura v letu 2023

Natečaj je bil namenjen vsem generacijam, prijavili so se lahko posamezniki ali skupine pod vodstvom mentorja, dela pa so lahko bila narejena v različnih tehnikah, kot so risba, slika, fotografija, grafika, tridimenzionalni objekt ali dela v mešani in digitalni tehniki. Likovni natečaj je potekal med 27. 3. in 27. 10. 2023, zadnji rok za oddajo del je bil 5. 11. 2023.

Cilj natečaja je bil, da spodbujamo k vsakodnevnemu opazovanju okolice, arhitekture in prostora, k likovnemu pogledu in refleksiji.

Na natečaj je prispelo 31 individualnih prijav ter 15 prijav, ki so jih posredovali osnovnošolski in srednješolski mentorji – skupno je na natečaj prispelo preko 150 likovnih del in ustvarjalnih projektov. Izbor del bo decembra v obliki javne projekcije predstavljen v Ravnikarjevem mestu – Novi Gorici.

Razstava bo na ogled do 31. januarja 2024.

RisbaFotografijaStebrna opazovalnicaRisbaRisbaRisba