Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Komunalni prispevek

DATUM OBJAVE 03. junij 2022
VIR

Obrazci

Vloga za izdajo odločbe o odmeri komunalnega prispevka

Elektronska oddaja vloge na portalu eUprava in portalu SPOT.

Kontakt

Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo
Uroš Skok

telefon: 05 3350 148
elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si

Opis postopka

Komunalni prispevek je plačilo dela stroškov gradnje komunalne infrastrukture in se odmeri na zahtevo investitorja oz. lastnika objekta (zavezanec za plačilo), ki se na novo priključuje na objekte in omrežja lokalne komunalne infrastrukture ali ki povečuje neto tlorisno površino objekta ali spreminja njegovo namembnost.

Zahtevane priloge

Investitor mora predložiti izvod načrta PGD (projekt gradbenih del); kadar se komunalni prispevek odmerja zaradi spremembe neto tlorisne površine objekta oziroma njegove namembnosti pa tudi posnetek obstoječega stanja s prikazom obstoječih neto tlorisnih površin.

Pravna podlaga

Taksa

Po Zakonu o upravnih taksah (ZUT) je potrebno plačati upravno takso 22,60 EUR (tarifna št. 1 in 3). V primeru elektronske oddaje vloge je potrebno po ZUT plačati 18,10 EUR (tarifna št. 3).