Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dovoljenje za popolno ali delno zaporo ceste

DATUM OBJAVE 03. junij 2022
VIR

Obrazci

Vloga za izdajo dovoljenja za zaporo ceste (pločnika) (docx, 137 KB)

Vloga za izdajo dovoljenja za zaporo ceste (pločnika) (pdf, 278 KB)

Elektronska oddaja vloge na portalu eUprave (fizične osebe) in portalu SPOT (poslovni subjekti).

Kontakt

Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo
Pregelj Branko

telefon: 05 3350 137
elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si

Opis postopka

Za popolno ali delno zaporo se zaprosi zaradi prireditev in dogodkov, ki se odvijajo na občinskih cestah ter zaradi večjih vzdrževalnih del, pri rekonstrukcijah in novogradnjah infrastrukture.

Vloga za zaporo občinske ceste mora biti vložena najmanj 15 dni pred predlaganim rokom zapore ceste in mora vsebovati podatke o lokaciji, vrsti in obsegu del, zaradi katerih se predlaga delna ali popolna zapora ceste, o načinu in času trajanja njihove izvedbe ter prometno tehnično dokumentacijo začasne prometne ureditve v času zapore. Predlagatelj popolne in delne zapore mora o njej in o preusmeritvi obvestiti javnost preko sredstev javnega obveščanja najmanj tri dni pred zaporo ceste.

Zahtevane priloge

Vlogi za izdajo dovoljenja za zaporo ceste (pločnika) se priložita:

  • elaborat prometne ureditve,
  • mnenje pogodbenega vzdrževalca cest in ulic.

Obe prilogi lahko pripravi strokovna služba vzdrževalca infrastrukture.

Predpisi

Stroški postopka

  • 29,50 EUR (4,50 EUR za vlogo po tar. št. 1 in 25,00 EUR za odločbo o zapori (delna ali popolna) zaradi del na cesti po tar. št. 30 c, č). V primeru elektronske oddaje vloge je potrebno plačati upravno takso v višini 25,00 EUR
  • 44,50 EUR (4,50 EUR za vlogo po tar. št. 1 in 40,00 EUR za odločbo o zapori (delna ali popolna) zaradi prireditve na cesti po tar. št. 30 d, e).
  • 40,80 EUR (4,50 EUR za vlogo po tar. št. 1 in 36,30 EUR za odločbo o zapori ceste (delna ali popolna) zaradi prekopavanja, podkopavanja, prebitja in drugih del po tar. št. 30 p).

Tarifne številke po Zakonu o upravnih taksah

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti