Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podeželski elektronski vodič

DATUM OBJAVE 04. junij 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

PODEŽELSKI ELEKTRONSKI VODIČ – PEV
NIP 2011
 
 
Projekt »Podeželski elektronski vodič – PEV«, sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, je pilotni projekt, ki prispeva k izboljšanju prepoznavnosti in dostopnosti podeželja ter  različnih ponudnikov na podeželju. Prijavitelj projekta Ustanova Fundacija BiT Planota je v sodelovanju s partnerji od januarja 2012 do aprila 2013 pripravila enajst pohodnih krožnih poti v krajih višinskega dela Mestne občine Nova Gorica (Banjška in Trnovska planota), Občine Kanal ob Soči, Občine Tolmin, Občine Kobarid, Občine Bovec in Občine Idrija, ki spadajo v območje LAS za razvoj. Podeželski elektronski vodič – PEV posameznikom in manjšim skupinam tako omogoča spoznati naše podeželje in njegove posebnosti brez dragih turističnih vodnikov. Ker vključuje nove metode in tehnologije vodenja, je posebej zanimiv predvsem za mlajše obiskovalce in družine. Je moderen nadomestek turističnega vodiča. Naprava je videti kot dlančnik. Njegova funkcija pa je dvojna:  deluje kot klasični GPS vodič in kot turistični vodnik hkrati.


Uporaba naprave je zelo preprosta. Napravo si lahko izposodite na šestih lokacijah na območju LAS za razvoj, in sicer TIC Kanal, LTO Sotočje v Tolminu, TIC Kobarid, LTO Bovec, TIC Idrija in Restavracija Na Planoti na Lokvah. Izberete želeno pohodno pot in napravo vključite. Najprej vas bo naprava vodila (z avtomobilom ali  drugim prevoznim sredstvom) do začetka pohodne poti kot klasična GPS naprava. Naprava vas bo nato opozorila oz. nagovorila v izbranem jeziku, da ste na začetku izbrane pohodne poti. Na zaslonu bo izrisana izbrana pot, na kateri bodo označene vse zanimive turistične točke in smernik, ki označuje točko, na kateri ste. Ko boste krenili na pot, vas bo smernik vodil po poti. V bližini turistične točke vas bo signal opomnil in vam dal možnost, da si o turistični točki preberete ali poslušate vsebine v slovenskem, italijanskem, angleškem ali nemškem jeziku. Naprava vas bo vodila, kot bi bili s turističnim vodnikom od začetka do konca, vmes pa vas bo opozarjala tudi na morebitne nevarnosti pa tudi o dodatni turistični ponudbi (gostilne, nočitve, črpalke, prva pomoč …). Turistične točke v napravi so opremljene tudi s fotografijami. Prednosti elektronskega vodiča so svobodna izbira časa pohoda ali ogleda, svobodna izbira hitrosti (počitek, malica …) pohoda ali ogleda, svobodna izbira tematike, ki nas zanima, ponovitve vsebin, ki nas bolj zanimajo, enostavnost dograjevanja ali brisanja vsebin ali poti in enostavnost uporabe.