Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gledališka predstava "Od Nice do Gorice"

DATUM OBJAVE 03. junij 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Predstava »Od Nice do Gorice« predstavlja sinergijo in odlično sodelovanje čezmejnih organizacij s ciljem promocije in aktivno udeležbo mladih v samem projektu. Projekt je nastal in se je oblikoval v pravem duhu Evropske prestolnice kulture GO! 2025.

Novost dogodka je orkestrska izvedba čezmejnega Go! Borderless Orchestra, značilnost pa, da ga bodo oblikovali mladi z obeh strani meje. V tem okviru bo sodelovalo preko 200 mladih: pevci glasbeniki, igralci, statisti, scenografi, kostumografi in tehnična ekipa ter pomožni pomočniki, ki bodo z vodilno projektno skupino tvorili izredno zasedbo.

Prijetna zgodba pripoveduje dogodke, ki so se odvijali od začetka 20. stoletja tja do leta 2004, in, ki so zaznamovali goriški prostor ter izoblikovali mesto in njegov okoliš. Izvirno besedilo, ki sta ga napisala Jasmin Kovic in Alex Devetak, bo v štirih jezikih, in sicer v slovenščini, italijanščini, nemščini in furlanščini. Predstava bo opremljena z nadnapisi.

Režijo podpisuje Jasmin Kovic, izvirno glasbo pa Patrick Quaggiato. Dirigent orkestra in zbora bo Mirko Ferlan.

V glavnih vlogah bodo nastopili igralci Slovenskega narodnega gledališča iz Nove Gorice, Marjuta Slamič, Urška Taufer, Andrej Zalesjak in mladi Goričan Emil Sabadini. Pri projektu sodelujejo amaterske skupine iz zamejstva in razna društva iz Goriške. Na odru bodo igrali Matej Pintar, Marinka Černic, Ilaria Bergnach, Božidar Tabaj, Peter Szabo, Marko Brajnik, Jens Kolata, Nikolaj Pintar, Mojca Dolinšek in Gabriela Vidmar.

Datumi nastopov: 20., 21. junij 2024 ob 20:30 v Veliki dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž. Možne ponovitve 22. junij ob 20:30 in 23. junij ob 17. uri.

Plakat