Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Športno igrišče pri Osnovni šoli Frana Erjavca

  • DATUM OBJAVE 10. november 2022

  • STATUS PROJEKTA: Zaključeni projekti
  • PREDVIDEN ZAKLJUČEK: avgust 2022
  • VREDNOST PROJEKTA: 64.600,00 EUR z DDV

Športno igrišče se nahaja ob Osnovni šoli Frana Erjavca. V dopoldanskem času je igrišče namenjeno šolarjem, v popoldanskem času in v času počitnic pa je odprto tudi širši javnosti. Gre za večnamensko športno igrišče s štirimi koši in dvema rokometnima goloma. Asfaltna podlaga igrišča je bila razpokana in potrebna sanacije, saj so bile prisotne vdolbine, kjer se je še dolgo po deževju zadrževala voda. Športna oprema igrišča pa je bila dotrajana in potrebna zamenjave.

Zaradi epidemioloških razmer šolarji, kolikor je le mogoče, čas preživijo na zunanjih športnih površinah. Ob ureditvi sprehajalne poti ob Kornu pa se je frekvenca ljudi na tem območju mesta bistveno povečala. Tako se tudi v popoldanskem času na igrišču zadržuje večje število uporabnikov. Zaradi povečanja števila uporabnikov in predvsem slabih razmer igrišča je Mestne občine Nova Gorica pristopila k obnovi igrišča.

Obstoječa asfaltna podlaga je bila sanirana nakar je bil izveden nanos sintetične namenske športne prevleke za zunanja športna igrišča oziroma varnega in stabilnega sistema z zaključnim akrilnim slojem, ki zagotavlja dober oprijem in nedrsnost tudi v mokrih razmerah. Takšna podlaga zagotavlja izredno obstojnost, varno in stabilno nedrsečo površino, optimalen odboj žoge, dolgo življenjsko dobo brez zahtevnega vzdrževanja in večnamensko uporabo.  Na novo izvedeni površini so bile zarisane črte za rokomet, košarko in igro med dvema ognjema, ki je med šolarji izredno priljubljena. Na igrišču so bili nameščeni tudi štirje novi koši in dva nova gola.