Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Projekt FARO - Disonantna dediščina v evropskih mestih – participacija državljanov pri ustvarjanju evropskega narativa o spornih identitetah

  • DATUM OBJAVE 03. marec 2023
  • VIR Mestna občina Nova Gorica


Projekt Disonantna dediščina v evropskih mestih – participacija državljanov pri ustvarjanju evropskega narativa o spornih identitetah (krajše Projekt FARO) je osredotočen na boljše poznavanje in vrednotenje t. i. disonantne dediščine – na nek način sporne kulturne dediščine, nastale kot neposredna posledica totalitarnih oziroma nedemokratičnih režimov 20. stoletja. Gre za dediščino, na primer stavbe, na katere ljudje različnih nazorov ali narodnosti ponekod še danes gledajo/mo na različne načine. To je dediščina, ki lahko še danes razdvaja.