Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Urejanje Vodovodne ceste

  • DATUM OBJAVE 13. maj 2022

  • STATUS PROJEKTA: Projekti v izvajanju
  • VREDNOST PROJEKTA: 68.786,00€

Namen projekta je realizacija dela zasnove sodobnega, varnega in povezanega cestnega omrežja v okviru mreže občinskih cest. Cilj projekta je priprava projektne dokumentacije in izvedba načrtovanega odseka.

V preteklosti so se izvajale aktivnosti v zvezi z pridobitvijo gradbenega dovoljenja za II. fazo Vodovodne ceste, ki obsega izgradnjo novega odseka Vodovodne ceste od nakupovalnega centra Qulandija do križišča pri Komunali (križišče je samostojen projekt) vključno z meteorno kanalizacijo, vodovodom, plinom in javno razsvetljavo. Izdelava projektne dokumentacije za pridobitev GD je bila pogodbena obveza Hypo leasinga, vendar je UE Nova Gorica vlogo zavrgla. Projektno dokumentacijo bo potrebno dopolniti z vidika zagotavljanja ustrezne protihrupne zaščite. Sama izgradnja II. faze je tesno vezana na izgradnjo križišča pri Komunali. Ker je prometni profil Vodovodne ceste tak, da brez rekonstrukcije križišča začasne ali končne, Vodovodne ceste ne bo mogoče navezati, je nujno potrebno istočasna izgradnja III. faze od križišča Komunala do križišča z Industrijsko cesto (vstop v območje bivšega kompleksa Meblo). V letu 2016 predvidena izvedba investicije v ureditev javne gospodarske infrastrukture -skupinskega priključka kompleksa "A+A" na območju križišča med cestama P6 in P4 na območju OPPN Vodovodna.