Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ureditev kontejnerskih mest po krajevnih skupnostih

  • DATUM OBJAVE 13. maj 2022

  • STATUS PROJEKTA: Projekti v izvajanju
  • PREDVIDEN ZAKLJUČEK: december 2021, nadaljuje se v letu 2022
  • VREDNOST PROJEKTA: 115.000,00 EUR z DDV (za leto 2021) in 115.000,00 EUR (za leto 2022)

Mestna občina Nova Gorica je pristopila k poenotenju videza ekoloških otokov. Oblikovana je bila idejna zasnova Tipski ekološki otok, na podlagi katere so bili v letu 2021 urejeni štirje ekološki otoki. Projekt ureditve in poenotenja se v letu 2022 nadaljuje. Tipski ekološki otok je ograjen z enovito in na vseh štirih straneh enako ograjo, sestavljeno iz lesenih, macesnovih desk, ki so vijačene v jeklene profile. Tlak ekološkega otoka je iz armirano betonske plošče, okolico ekološkega otoka pa se uredi z nizkimi grmovnicami ali travo. Alternativna rešitev tipskemu ekološkemu otoku je ureditev s pol podzemno zbiralnico odpadkov, ki smo jo kot pilotni primer postavili v Solkanu. Cilj Mestne občine Nova Gorica je v prihajajočih letih urediti najbolj izpostavljene lokacije ekoloških otokov bodisi po idejni zasnovi Tipski ekološki otok bodisi s pol podzemno zbiralnico odpadkov. Takšne ureditve ekoloških otokov bodo zagotovo korak k lepšemu videzu okolice in odgovornejšemu odnosu uporabnikov do zbirnih mest.

V letu 2022 je bila naročena projekta dokumentacija za 10 lokacij, v pridobivanju so nekatera zemljišča ter vzpostavlja se poostren nadzor nad ustreznim ločevanjem in odnosom uporabnikov do zbirnih mest. V sodelovanju s koncesionarjem, podjetjem Komunala Nova Gorica d.d., je bil na ekoloških otokih prisoten »informator«, ki je uporabnike ozaveščal, jim nudil pomoč pri ločevanju ter jih opominjal na vestno ravnanje in vzdrževanje čistoče. Vzpostavljena je tudi ekipa, ki skrbi za ohranjanje čistoče na ekoloških otokih. Dodatno so bile na ekološke otoke postavljene table, ki uporabnike usmerjajo kako ravnati s kosovnimi, ki na ekološke otoke ne sodijo.

Projekt poenotenja in ureditve kontejnerskih mest se v prihodnje nadaljuje.