Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vprašanje in odgovor, ki se nanaša na javni razpis za podelitev koncesij za opravljanje lokalnih gospodarskih javnih služb čiščenje javnih površin ter vzdrževanje občinskih cest

DATUM OBJAVE 04. avgust 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica

Javni razpis za podelitev koncesij za opravljanje lokalnih gospodarskih javnih služb:
- Urejanje in čiščenje javnih površin na območju Mestne občine Nova Gorica za mesto Nova Gorica in naselja Solkan, Kromberk, Rožna Dolina in Pristava
- Vzdrževanje občinskih javnih cest na območju Mestne občine Nova Gorica


Vprašanje:
V razpisni dokumentaciji je v točki 8. Skupna prijava navedeno, da: Prijavo na javni razpis lahko poda skupaj tudi več oseb, ki morajo prijavi predložiti pravni akt, iz katerega izhajajo medsebojna razmerja med več osebami in njihova zaveza, da bodo v primeru izbora koncesionarja ustanovili pravno-organizacijsko obliko, s katero bo naročnik/koncedent sklenil koncesijsko pogodbo.
Zanima nas, kakšna pravno-organizacijska oblika, s katero bo naročnik sklenil koncesijsko pogodbo je mišljena? Iz razpisa, po našem mnenju, izhaja, da je ustrezna pravno-organizacijska oblika pogodbena oblika sodelovanja (npr. joint venture) s solidarno odgovornostjo med partnerji in določenim vodilnim partnerjem, s katerim koncedent podpiše koncesijsko pogodbo.

Odgovor:
Naročnik spreminja razpisno dokumentacijo v 1. odstavku točke 8. Skupna prijava tako, da se glasi:
»Prijavo na javni razpis lahko poda skupaj tudi več oseb, ki morajo prijavi predložiti pravni akt, iz katerega izhajajo medsebojna razmerja med več osebami in njihova zaveza, da bodo v primeru izbora za koncesionarja, kolikor bo koncedent to zahteval, ustanovili pravno-organizacijsko obliko, s katero bo naročnik/koncedent sklenil koncesijsko pogodbo«.
Drugi in tretji odstavek točke 8 razpisne dokumentacije se ne spremenita, torej mora skupina prijaviteljev na razpis v primeru skupne prijave, poleg ostalega zahtevanega v pravnem aktu navesti tudi, s katerim od prijaviteljev (vodilni prijavitelj) bo naročnik/ koncedent sklenil koncesijsko pogodbo.

Povezava na razpisno dokumentacijo