8. Mednarodni filmski tabor: Nova Gorica prizorišče mladinskih kratkih filmov

Datum: 13.08.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

V Novi Gorici se že od nedelje urijo mladi filmski ustvarjalci iz Slovenije, Italije in Poljske, ki se udeležujejo 8. Mednarodnega filmskega tabora. Nova Gorica, mesto na meji, bo prizorišče mladinskih kratkih filmov, ki bodo širši javnosti predstavljeni na zaključnem večeru, v petek, 16. avgusta, ob 20. uri v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše.

Mednarodni filmski tabor organizira Ustanova Silvana Furlana v sodelovanju s Kinoateljejem in ob podpori Mestne občine Nova Gorica. Utrip tabora smo predstavili na novinarski konferenci, ki je potekala v prostorih Dijaškega doma Nova Gorica. Predstavitve so se udeležili predsednica Ustanove Silvana Furlana Miranda Brataševec, častni konzul Republike Poljske Nedjan Brataševec, podžupan Mestne občine Nova Gorica Simon Rosič, koordinatorica programa Mateja Zorn, mentorji in mladi filmski navdušenci.

Pisana druščina tridesetih udeležencev, starih med deset in osemnajst let, ustvarja pod vodstvom mladih mentorjev Neli Maraž, Sandra Jovanovski, Kaja Trkman, Urban Košir, Aljaž Škrlep, Matej Okroglič, Leo Černic in Luna Zimić Mijović. Prva dva dni se jim je pridružil tudi režiser in scenarist Miroslav Mandić, ki mlade usmerja in jim svetuje pri razvoju scenarija. 

 

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 

 


< Nazaj na seznam