Strip o nastanku in razvoju Nove Gorice za vse četrtošolce v mestni občini

Datum: 09.04.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

V sodelovanju z osnovnimi šolami bo novogoriška občina popestrila dneve vsem četrtošolcem v mestni občini, ki zdaj pri predmetu družba obravnavajo temo »Domači kraj«. Danes jim je na dom poslala strip z naslovom NOVA GORICA V STRIPU, ki je nastal ob 70-letnici Nove Gorice. Avtorice v njem na stripovski način prikazujejo nastajanje in rast mladega mesta, zato je šolarjem lahko tudi v pomoč pri spoznavanju Nove Gorice. Župan dr. Klemen Miklavič se je šolarjem ob tej priložnosti zahvalil, »da se kljub zaprtim šolam prizadevno učite in se ob tem držite varnostnih ukrepov proti širitvi virusa. Vaše sodelovanje v skupnih naporih je ključnega pomena za zaščito naših dedkov, babic in drugih ranljivih ljudi.« Po končani epidemiji bomo stripe dostavili tudi šolskim knjižnicam, da bodo stripi na voljo tudi ostalim učencem in naslednjim generacijam. 

Strip je lep odraz čezmejnega sodelovanja v somestju obeh Goric, saj je risbe in naslovnico prispevala Miriam Blasich iz Italije, besedilo pa sta napisali Suzana Uršič in Ana Geršak iz Slovenije. Idejno zasnovo za strip sta zasnovali Vesna in Suzana Uršič. Objavili smo ga tudi na spletni strani mestne občine v zavihku O mestni občini - Predstavitev Nove Gorice. Prelistate in preberete ga lahko na povezavi:
https://bit.ly/issu_NovaGoricavStripu

Povezava do stripa bo v prihodnjih dneh dostopna tudi v objavi na facebook profilu GO! 2025. Strip bo na voljo tako v slovenskem kot tudi v italijanskem jeziku.

 

 

 

 


< Nazaj na seznam