Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poziv župana Mirka Brulca Mobitelu glede gradnje bazne postaje na Vogrskem

DATUM OBJAVE 02. avgust 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Družba Mobitel d.d. je Mestno občino Nova Gorica v letu 2003 in ponovno v letu 2004, zaprosila za izdajo lokacijske informacije za zemljišče, na katerem se zdaj gradi bazna postaja. Z lokacijsko informacijo občina sporoči potencialnemu investitorju, kakšen režim gradnje velja na določeni parceli. Občina je po zakonu dolžna izdati lokacijsko informacijo vsakomur, ki zanjo zaprosi. Vse do danes pa občinska uprava niti Krajevna skupnost Vogrsko nista bili s strani družbe Mobitel d.d. ali katerega od njenih podizvajalcev zaprošeni za izdajo soglasja ali za mnenje glede postavitve objekta.
Zaradi resnosti problema smo s peticijo takoj seznanili tudi župana Mirka Brulca, čeprav je te dni na dopustu, ki javnosti sporoča naslednje: "Delim zaskrbljenost s krajani, zlasti zato, ker narave tega objekta in posledic njegove postavitve ne poznajo. Pravica krajevne skupnosti je namreč, da ve, kaj se postavlja v njenem življenjskem in bivalnem okolju. Zaradi velike in razumljive prizadetosti krajanov Vogrskega smo takoj danes pisno pozvali družbo Mobitel d.d., da njeni predstavniki obiščejo Krajevno skupnost Vogrsko in predstavijo načrtovano investicijo. Prosimo jih, da do skupnega sestanka pride čim prej."