Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Klic na pomoč iz Kanalske doline

DATUM OBJAVE 30. september 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"29. avgusta zvečer se je v Kanalski dolini v nekaj urah vlilo kar 400 mm dežja. Iz gora je pritekla ogromna količina deroče vode, blata, polomljenih dreves in kamnov, tako, da sta bili vasi Ukve in Naborjet težko prizadeti. Ujma je terjala dve smrtni žrtvi in poškodovala 400 hiš. Mnoge od teh niso več uporabne. Na stotine vaščanov je moralo zapustiti svoje domove in
so jih začasno naselili v kasarno v Trbižu.

V Kanalski dolini živijo že stoletja v sožitju Italijani, Slovenci in Nemci. Vsi skupaj (ter veliko prostovoljcev in prijateljev iz vseh krajev)
so si zavihali rokave in začeli takoj z odstranjevanjem ogromne količine
blata ter s popravili poškodovanih hiš in struktur, z upanjem da se bodo
čimprej vrnili v lastne domove. Poletja je konec in se bliža zima, ki je v teh krajih zelo ostra. Prav zaradi tega skušamo aktivirati vso mogočo pomoč v najkrajšem možnem času."

Na naši spletni strani zato objavljamo povezave na spletne strani, na katerih dobite več informacij o nesreči in možnostih, kako pomagati:http://www.planika.it/banner/banner468slo.gif
http://www.planika.it/banner/banner120ita.gif  http://www.planika.it/pomoc.html